Demirtaş'la görüşen Lavrov: IŞİD’le savaşan güçlerle aktif işbirliğine hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın IŞİD’le mücadele eden gruplarla aktif bir işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 23.12.2015 - 10:42
Abone Ol google-news

<video:452604>

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesi öncesinde konuşan Lavrov, HDP’nin Suriye konusundaki değerlendirmelerini de dikkate alacaklarını kaydetti. Demirtaş ise Rusya-Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesine karşı olduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir araya geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda saat 11.00 (TSİ 10.00) civarında başlayan görüşmenin başında kısa bir değerlendirmeye yapan Lavrov, Rusya’nın IŞİD'e karşı savaşan güçlerle aktif işbirliği yapmaya hazır olduğunu dile getirdi. Lavrov, Moskova yönetiminin HDP'nin Suriye konusundaki değerlendirmelerini de dikkate alacaklarını kaydetti.

Lavrov, Rusya ve Türkiye ilişkilerinin şu an en iyi noktada olmadığını; ama bu durumun Türk halkı için geçerli olmadığını belirtti. Lavrov, Demirtaş’a “Şu an siz de Rusya-Türkiye ilişkilerinin en iyi olmadığı bir dönemde Moskova’dasınız.” dedi. Lavrov, “Türk hükümetine karşı tutumumuz, hiçbir şekilde Türk halkına karşı genişlemeyecek.” diye konuştu.

DEMİRTAŞ: RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN BOZULMASINA KARŞIYIZ

Görüşme öncesinde kısa bir değerlendirme yapan Selahattin Demirtaş da Rusya-Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesine karşı olduklarını söyledi.
 

Demirtaş, Rusya'da- Foto Galeri


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler