Demokles'in kılıcı polisin üzerinde

İçişleri Alt Komisyonu’nda görüşmeleri süren yeni güvenlik tasarısında yapılan değişiklikle son 5 yıl içinde disiplin kurullarınca meslekten veye memurluktan çıkarma cezası soruşturması açılıp da sonuçlandırılamayanlara meslekten men cezası verilebilecek.

Yayınlanma: 17.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

İçişleri Alt Komisyonu’nun dünkü toplantısında vali ve kaymakamlara gözaltı dahil kolluk amirlerine emir verme yetkisinde değişikliğe gidildi. Muhalefetten CHP’li Celal Dinçer ve MHP’li Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun “17 Aralık operasyonuna benzer operasyonların önünü kesen bir düzenleme. Vali veya kaymakam yeni delillerin toplanmasına fırsat vermeden soruşturmayı durdurabilecek” dediler.

Bu yetki kapsamından kaymakamlar çıkarıldı. Memurluktan çıkarma cezası gerektiren suçlarda 2 yıllık zamanaşımı süresi içinde soruşturmaları sonuçlandırılamadığı için emekliye sevkedilemeyen emniyet görevlileri, İçişleri Bakanı’nın onayı ile memurluktan çıkarılacak. Ancak CHP ve MHP’li üyelerin karşı çıkması üzerine değişiklik yapıldı. Geçici 28. madde ile birleştirilen düzenleme ile, 5 yıl içinde disiplin kurullarınca meslekten çıkarma cezası soruşturması açılıp sonuçlandırılamayanlara bu yaptırım uygulanacak.

CHP’li Dinçer, “AKP, İran’daki devrim muhafızları gibi, polisini oluşturmak istiyor. Demokles’in kılıcı, polisin üzerinde olacak. Onları ‘dikkat edin yoksa meslekten atarız’ diye tehdit edecekler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon