Demokrasiye yumruk... Kılıçdaroğlu'na işte böyle vurdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına geldiği sırada yumruklu saldırıya uğradı.

Yayınlanma: 08.04.2014 - 13:20
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, bazı milletvekilleriyle birlikte makamından çıkarak, partisinin grup toplantısına katılmak üzere TBMM'deki makamından ayrıldı.  Grup toplantı salonunun bulunduğu yere doğru yürürken bir kişi, Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunuldu. Kılıçdaroğlu'nun gözlüğü düştü.


İŞTE SANİYE SANİYE SALDIRI ANI

Kılıçdaroğlu'na böyle yumruk attı - FOTO GALERİ

KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI-FOTO GALERİ

Saldırgan, Kılıçdaroğlu'nun korumaları tarafından etkisiz hale getirildi. Bu sırada saldırganla partililer arasında arbede yaşandı. Saldırganı partililerin elinden BDP'li milletvekilleri aldı. Saldırgan daha sonra Meclis polisi tarafından gözaltına alındı.

Kılıçdaroğlu, yeniden TBMM'deki makamına döndü. Bir süre makamda kalan Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantı salonuna geçti. Salona gelişinde "Başbakan Kemal" sloganıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, partililer tarafından uzun süre alkışlandı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu'nu kürsüye davet ederken, saldırıyı kınadı.

Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun saldırı öncesi grup salonuna gelişi sırasında, BDP'nin grup toplantısı sona ermişti. Saldırganın BDP'li olduğu yönündeki iddialar üzerine BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti, bizden biri değil" dedi.

Saldırgan Alperen Ocakları üyesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunan kişinin kimliğinin Orhan Övet. olduğu belirtildi. Övet, polise verdiği ilk ifadesinde Alperen Ocakları'na üye olduğunu ve Erzurumlu olduğunu belirtti. 

VİDEO- CHP LİDER KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA MECLİS'TE YUMRUKLU SALDIRI

Saldırı hakkında ilk açıklamayı grup toplantısında yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında kendisine yapılan yumruklu saldırıya ilişkin Kılıçdaroğlu,  "Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu Cumhuriyet Halk Partisi liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü'ye taş atıldı. Saldırı yapıldı. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Herkesi sükûnete davet ediyorum. Baskılar şiddet bizi engelleyemez. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmeyen bir gelenekten geliyoruz. Yedi düvele karşı mücadele etmiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk attı diye asla geri adım atmayacağız. İnançlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler