Deniz Feneri'ne çarpan gemi çıkarılıyor

İzmir'de, 25 Temmuz'da dümen kilitlenmesi nedeniyle mendireğin ucundaki deniz fenerine çarpmasının ardından kontrollü şekilde batırılan yolcu vapurunun çıkarılması için çalışmalara başlandı.

Yayınlanma: 07.09.2011 - 08:41
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, geminin çıkarılması için yapılan ihalenin tamamlandığı ve çalışmalara başlandığı, gemi camlarının ve kapılarının su sızdırmaz şekilde kapatılacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''6 dalgıç ve 4 yardımcı eşliğinde yapılan bu çalışmanın tamamlanmasının ardından gemiye pompalar ve borular yerleştirilecek. Pompalar aracılığıyla sular çekilerek gemi çıkarılacak ve yüzdürülerek Aliağa Gemi Söküm tesislerine götürülecek.''

Konak İskelesi'nden 25 Temmuz Pazartesi günü 200 yolcusunu alan İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ'e ait İhsan Alyanak isimli vapur, dümen kilitlenmesi nedeniyle mendireğin ucundaki deniz fenerine çarpmış, geminin su alması üzerine kaptan iskeleye dönerek yolcuları indirmişti. Vapur kontrollü şekilde batırılmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler