Deniz Orkuş'tan 'Dragon' serisi

Deniz Orkuş, 'Dragon' serisiyle kişisel sergisini Galeri Binyıl'da yarın açıyor. Sergi, 12 Nisan'a dek sürecek.

Yayınlanma: 23.03.2015 - 12:02
Abone Ol google-news

Deniz Orkuş, son 2 yıldır ürettiği yeni eserlerini Galeri Binyıl’ın yeni mekanında sanatseverlerle buluşturuyor.

Geçen yıl Art Athina sanat fuarı, Floransa, 2015 te Londra Bienaline katılan sanatçı; Amsterdam Whitney müzesi tarafından keşfedilerek mayıs ayında NY-Chelsea Whitney müzesinde sergiye davet edildi. Dünyanın en önemli sanat fuarı olan ArtMiami-Basel fuarına da davet edilen sanatçı Aralık başı bu fuara katılacaktır. Galeri Binyıl’ın önermesiyle sergiye kabul edilen ve katıldığı Chianciano Biennale,Italy-sergisinde; Leonard Awards European Confederation of Art Critics 1.Ödülü kazandı.

Orkuş, ‘1980'li yılların başından beri çalışmalarım çoğunlukla geri dönüşüme bağlı yaratımlar içermekte. Geri dönüşüm temasını yalnızca bir materyal olarak değil, fakat günümüzdeki sosyo-ekonomik ve tarihsel olayların kısır döngüsüne kavramsal olarak vurgu yapmak amacıyla ele almaktayım. Materyali ve dolayısıyla yüzey ile ilgili olarak gelişen boyut olgusunu sorguluyorum. Çalışmalarımı bir sahne düzeni gibi planlar dahilinde yapılandırırım, sonra onları 3 boyutlu katmanlar halinde yüzey üzerinde birleştiririm. Düşüncelerimin göstergeleri olarak çoğunlukla işaretleme, odaklanma ve simgelemeyi kullanırım. Son zamanlardaki çalışmalarımı karışık materyallerle şekillendirmekteyim ve fazlaca doğal bir yolla seyirciyi daha fazla akıl ve muhakeme kavramlarıyla düşünmeye yönlendiriyorum. İçeriğin, çalışmalarımın biçimini etkilemesine izin vermem; içinde yaşadığım toplumdan etkilendiğim zaman verileri ve görselleri birleştiririm, tüm bunlardan hareketle parçalarım üzerine derinlemesine düşünürüm. Katmanları plastik bir yapı üzerinde düzenlerim ve içinde yaşamış değerleri ve farklı zaman dilimlerini art arda her katmanda inşa ederim. Böylelikle, tekrar ve tekrar işlemekte olan zamansız çalışmalar var olmaya başlarlar’ dedi.

Sanat yönetimi ve danışmanlığını yaptığımız yeni mekanımız; Kolektif house, çağdaş sanat etkinliklerimizin yanı sıra, birçok kreatif meslek sahiplerinin bir arada işbirliğini sağlayan genç, çağdaş, aktif bir yapıda çalışan çok amaçlı sunum ve iş merkezidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler