Deniz tutkunları ve ünlülerin gözdesi: Göcek

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Fethiye'de yat turizmiyle ön plana çıkan Göcek beldesi, doğal güzelliği ve temizliği kadar konuk ettiği birbirinden ünlü kişilerle de dikkati çekiyor.

Yayınlanma: 12.11.2011 - 14:11
Abone Ol google-news

Bini aşkın yat bağlama kapasitesi ile ülke ekonomisine gelir sağlayan Göcek, zengin marina imkanları ve kentsel altyapısı ile deniz yolcularının seçkin durağı konumunda.
Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, Göcek'in mavi yolculuğun vazgeçilmez parkurlarından olduğunu söyledi. Yerli turistin yanı sıra yurt dışından da çok sayıda misafiri ağırladıklarını belirten Şatır, ''Bir insan huzuru ve sükuneti arıyorsa ve dinlenmek istiyorsa bunun birinci adresi Göcek'tir. Burası sezonun en yüksek olduğu dönemde dahi aşırı gürültünün olmadığı huzurun her zaman daim olduğu bir bölge. Hem sosyal, hem de doğal anlamda insanları dinlendiren bir yapımız var'' dedi.

Fethiye Körfezi içinde yer alan Göcek koylarının adeta dantel gibi işlendiğini ifade eden Şatır, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Göcek koyları her kıvrımında ayrı bir güzellik, ayrı bir ahenk barındırır. Mavi ile yeşilin her tonunu görebileceğiniz Göcek koylarının dünyada eşi benzeri yoktur. Bizim tanrı vergisi doğamız var, adalarımız ve koylarımız var. Yat turizminin vazgeçilmez parkurlarından bir tanesi olmamızın nedenlerinden bir tanesi de irili ufaklı adalarımız ve buna bağlı olarak da yeşilin ve mavinin inanılmaz bir şekilde kucaklaştığı bir belde, bir doğa harikası. Bu da o nedenle ayrı bir heyecan unsuru. Burası her zaman farklı renklerde kare kare yaşanabilecek bir belde.''

Yerli ve yabancı ünlülerin gözdesi

Göcek beldesinin havaalanına yakın olması, uçaktan indikten 20 dakika sonra ulaşılabilmesi nedeniyle yerli ve yabancı konukların ilgi odağı haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Şatır, beldenin bugüne kadar pek çok ünlü ismi ağırladığını da anlattı.
Monaco Prensesi Caroline, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'un da bu konuklar arasında yer aldığına dikkati çeken Şatır, ''Türkiye ve dünyada önemli sanatçıların Göcek'i tercih etmelerinin önemli sebeplerinden biri buraya gelen hiç bir ünlüyü ne vatandaşlar ne de medya rahatsız etmiyor. Onlar da huzuru ve sükuneti burada buldukları için tercih ediyorlar, tatillerini doya doya yaşıyorlar'' dedi.

Beldenin tüm dünyanın ilgisini çektiğini ifade eden Şatır, şöyle konuştu: ''Güneş, yaz kış tüm sıcaklığıyla içinizi ısıtıyor. Özellikle kışın yelken yapmak isteyenler için çok ideal bir yer. Fırtına da olsa, hava sert de olsa her zaman korunaklı koylar mevcut. Yani insanların saklanabileceği bir köşe mutlaka bulunuyor. Herşeyimiz, yaşamımız denize bağlı. Bu nedenle bizlerin daha hassas olması gerekiyor. Burası sadece bizim değil, bütün dünyanın da ilgisini çeken bir belde. Bu nedenle daha korumacı ve daha dikkatli davranıyoruz.''

Belediye olarak teknelerin sıvı atıkları için sistem kurduklarını anlatan Şatır, tekne ve yatların yaklaşık 5 dakikada sisteme bağlantı kurarak, atıklarını boşalttıklarını ifade etti. Göcek'te 3'ü 12 ay hizmet veren toplam 6 marina bulunduğunu kaydeden Şatır, ''Marinaların toplam kalıcı yat kapasitesi ise binin üzerinde. Göcek'te bulunan marinalar son derece donanımlı hizmet verdiği için yaz ve kış aylarında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen turistler yatlarında da konaklayabiliyor. Marinalarımız yat ve tekne sahipleri için hem güvenli, hem de ideal yerler. Bu nedenle konuklarımız gönül rahatlığıyla teknelerini burada bırakıp ülkelerine de dönebiliyorlar'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon