Denizin altında futbol maçı

Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’nın yapımında artık sona gelindi.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 06:59
Abone Ol google-news

Çatı konstriksiyonunun tamamlanmasıyla, halat gerdirme işlemleri sonrası çatı kaldırılacak ve çim ile koltukların montajına başlanacak. Modern yapısının yanında Vodafone Arena’nın bilinmeyen birçok özelliği var. Yeni stadın denize yakınlığı 75 metre. Saha, deniz seviyesinden 6 metre aşağıda. Arena’da 4 su motoru çalışacak. 41 bin 903 kişi kapasiteli. Yani uğurlu sayısı 41903. Yağmur yağdığında, saha sular altında kalır diyorsanız, devasa su motorları bu iş için ayarlandı. Stat içinde artık “ince işçiliğe” geçildi. Futbolcular deniz seviyesinin 6 metre altında mücadele ederken gerek localardan gerek kale arkasından bile maç izlemenin keyfi başka olacak.

3 ay sonra şölen başlıyor

Unutulmaz anılar ile dolu olan İnönü, yeni adı Vodofone Arena ile baharda sadece Beşiktaşlıların değil, tüm futbolseverlerin gözdesi olacak. Çünkü, şehrin tam ortasında. Ulaşım kolay. Park sorunu olmayacak. Kalktı kalkacak derken stadın çatısı 17 milyon Avro’nun üstündeki değerle 3. Boğaz Köprüsü’nün halatlarını yapan firmaya kaldırtıldı. 15 milyon Avrosu ödendi. Önceki firma “firar” ettiği için iş Fransız firmaya ihale edildi. Gecikmenin bir nedeni de bu.

Çatı şu an, çelik halatlar üstünde askıda duruyor. Destek demirleri tek tek monte edilecek. Bu işlemden sonra hem çelik halat hem demir askıları üstünde sağlamlaşacak. Böylece vinçler dışarı çıkacak ve hibrit çim ekimi yapılacak. Tam 3 ay!

Çarşı’nın tribünde yeri belli

Yeni statta Çarşı Grubu’nun yeri de belli. Eski Açık’ın olduğu bölge. Ama Yeni İnönü öyle bir stat ki, neresinde olursanız olun baskı ortamı aynı. Buraya maç yapmaya gelen deplasman takımlarının işi zor. Çünkü, eski İnönü’de ses rekoru kıran Beşiktaş taraftarı burada rekorlara, ‘rekor demez’ gibi görünüyor. Taraftarlar, yeni ses rekoru için “Çatı sağlam olsun yeter” diyorlar! Stat bitime doğru hızla ilerlerken bir başka gerçek de şu: Şehrin tam ortasındaki bu futbol mabedinin sahiplerine, 41 bin 903 kapasitenin kesinlikle dar geleceği. Elektriklerin kesilmemesi için her türlü önlem alınmış. Ama maazallah, ihtimal bu ya “Kedi medi” trafoya bişi yapar da 4 su motoru durursa, sahanın olimpik yüzme havuzuna dönmemesi için alternatif güvenlik önlemleri de şimdiden alınmış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler