Denizli'nin şampiyonluk hesapları... Kritik süreci belirledi

Galatasaray'ın tecrübeli hocası Mustafa Denizli'nin fikstür hesapları...1-) Galatasaray ikinci yarıdaki derbileri kendi evinde oynayacak. Beşiktaş ve Fenerbahçe Arena'ya gelecek. 2-) Ligin ilk 9 sırasındaki dişli takımların 7'si ile yine kendi sahasında karşılaşacak. 3-) Beşiktaş bu takımların nepsiyle, Fenerbahçe ise 5'iyle deplasmanda oynayacak.

Yayınlanma: 29.12.2015 - 11:54
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Kayserispor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak lider Beşiktaş’ın 11 puan gerisinde kalan Galatasaray’da teknik direktör Mustafa Denizli, karşılaşma sonrasında zirve yarışından kopmayacaklarını belirtti ve nisan ayını işaret etti. Kariyerinde her zaman kehanetleri ve bunların gerçeğe dönüşmesi ile bilinen teknik direktör Mustafa Denizli, 90 dakikanın ardından ezeli rakipleri Beşiktaş’ın 11 ve Fenerbahçe’nin 10 puan gerisinde oldukları yarış için, “Şampiyonluk yolunda pes etmiş değiliz” diyerek, nisan ayı ortalarında her şeyin değişebileceğini dile getirdi.

iLK NEDENi OCAK TAKViYELERi

Tecrübeli hocanın bu saptamasının 1. nedeni şu...Mustafa Denizli, devre arasında yapacağı takviyeler, takıma yapacağı kondisyon yüklemesi ile birlikte futbol ve mücadele anlamında takımı daha iyi noktaya taşıyacağına inanıyor. Ancak Denizli’nin nisan ayını işaret etmesinin en önemli nedeni lig fikstürü...Mustafa Denizli, Galatasaray’ın ikinci yarıda oynayacağı maçların fikstürüne baktı, ince eledi sık dokudu, rakiplerinin maçlarına baktı ve işte bu yüzden Kayseri’de nisan ayına vurgu yaptı ve “Yarıştan kopmayız” dedi.

TÜM DERBiLER ARENA’DA

Galatasaray ligin ikinci yarısında tüm derbileri Türk Telekom Arena’da oynayacak. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile kritik 90 dakikalara kendi seyircisi önünde çıkacak.Ayrıca sarı kırmızılı takım, derbiler dışında ligin dişli takımlarını da Arena’da ağırlayacak. Ligin ilk 9 sırasında yer alan 8 rakibinin 7’si ile de sahasında karşılaşacak. Yani G.Saray, üç ezeli rakibi gibi zorlu takımlar Başakşehir, Kasımpaşa, Rizespor ve Konyaspor ile de sahasında oynayacak.

BEŞiKTAŞ VE FENER’iN ZORLU DEPLASMANLARI

Denizli bu tespiti sadece G.Saray’ın fikstürü nedeniyle yapmadı. Rakiplerinin 2. yarıdaki maç takvimi de Mustafa Denizli’nin bu sözlerinin arkasındaki şifreyi aydınlatıyor. Sarı kırmızılı takımın zirve yarışında 11 puan önünde bulunan rakibi Beşiktaş, ligin 2. yarısında zor bir fikstüre sahip. Beşiktaş, ligin ilk yarısını ilk 9 sırada kapatan 8 rakibinin tamamı ile deplasmanda karşılaşacak. Şampiyonluğun bir diğer önemli adayı Fenerbahçe de bu takımların 5’i ile deplasmanda oynayacak.

“Şampiyonluk umudu kesilmez”

Denizli, Kayseri maçı sonrası, “Galatasaray camiasında kimse ilk yarı sonunda şampiyonluktan umudunu kesmez, ben de kesmem. Bu yarışın nisan ayının ortalarında nerede olduğunu birlikte yaşarız” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler