Devrim şehitleri anılıyor

Devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki, gerici yobazlar tarafından katledilişlerinin 86. yıldönümünde Menemen’de anılıyor.

Yayınlanma: 23.12.2016 - 09:23
Abone Ol google-news

Menemen'deki askeri törenler, bugün saat 10.00'da Yıldıztepe Kubilay Anıtı'nda gerçekleştirilecek. Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin “Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü” Menemen Kapalı Spor Salonu önünden Yıldıztepe'ye gerçekleştirilecek. Yürüyüş, saat 09.30'da başlayacak.

“Sessiz yürüyüşün” ardından Gölpark’taki Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu’nda Kubilay anısına kitap fuarı açılacak. Kubilay töreninde konuşmasına izin verilmeyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, mesajını burada verecek. Ardından spor salonunda “Karanlığa Geçit Yok Yaşasın Cumhuriyet” başlıklı panel yapılacak. Panele ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ADD Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan ve İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan konuşmacı olarak katılacak.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Güven, “Bugün dahi uzantılarını gördüğümüz, iktidarın göz yumduğu, hatta 15 Temmuz'a kadar işbirliği içinde olduğu zihniyetin 1930 yılında katlederek şehit ettiği cumhuriyet subayımız Kubilay'ı anacağımız bu yılki törenler, ülkemizin içinde bulunduğu durum, terör belasına verdiğimiz şehitlerimiz sebebiyle çok daha önemli ve anlamlı bir hale geldi. Bu yürüyüş ve anma törenlerine katılım İzmir'in onur madalyası olacak” açıklamasıyla İzmirlileri yürüyüşe çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler