Didim'de ayrımcılık yok

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek başka din mensuplarına kapılarına açan Didim Cemevi’nde, Didim St. Mary’s Anglikan Ecumenikal Hristiyan Birliği Sekreteteri Janet Bennett anılıyor.

Yayınlanma: 15.08.2015 - 10:18
Abone Ol google-news

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği Başkanı Hasan Dikçe de dini ayinlerini yapmak için sıkıntı yaşayanlara kapılarını da açtıklarını belirterek, “Bu birlik ibadetleri için yer bulamadıklarından üç yıldan beri her pazar cem evinde ibadetlerini yapıyor. Bennett derneğimizde çok sevilen bir insandı. Uğradığı  vahşet tüm dost ve arkadaşlarını büyük bir üzüntüye boğdu. Bu olayı kınıyoruz. Acımız tarif edilemez derecede büyük. Bennett, cemevimizde ibadet eden bir Didimliydi. Bizler insanların inanç ve ibadetlerinin nerde ve nasıl yapılmasının kişinin kendi iradesine bağlı olduğuna inanan insanlarız. Etkinliğimizin farklı inanç ve ibadetlere de hoşgörü çerçevesinde bir dayanışma olduğuna inanmaktayız. 16 Ağustos’ta Janet Bennett’i anacağız. Burada ilk kez dinlerin ve hoş görünün gelişmesi anlamında cemevinde anma etkinliği düzenleyeceğiz” dedi.
 
Didim St. Mary’s Anglikan Ecumenikal Hristiyan Birliğinin Rahibi Reverend Mauria Ryan, sekreterleri Bennett’in uğradığı vahşeti kınayarak dostlarının onu anmasını ve sahiplenmesini örnek bir davranış olduğunu belirtti.
 
Didim’de on  yılı aşkın süredir felçli eşiyle birlikte yaşayan Bennett tedavi için gittiği Bulgaristan'ın Malamior kenti yakınlarındaki  ormanlık alanda 30 Temmuz'da tecavüzüne uğrayıp, öldürülüp, cesedi yakılmış bulunmuştu. Bulgar polisi DNA incelemeleri sonucunda   Ivan Georgiev'ı tutuklayıp, mahkemeye sevk etmişti.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler