Didinmez'den açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, Anayasa Mahkemesince DTP hakkında verilen kapatma kararına ilişkin; kanunlara, cari olan hukuka, düzenlemelere karşı iş, icraat ve eylemlerde bulunanların, bunların müeyyidesine de katlanmak zorunda olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 19.12.2009 - 19:37
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, partisinin Kütahya İl Teşkilatınca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ''MHP'nin, vatandaşlara insanca yaşamanın, toplumda hak, hukuk ve adaletin, elde edilen gelirin dağılımında hakça bir anlayışın, huzur, güven ve sükunun temin edildiği, can ve mal güvenliğinin söz konusu olduğu bir sosyal hayatın içerisinde yaşama imkanına kavuşacaklarını taahhüt ettiğini'' söyledi.

Anayasa Mahkemesinin DTP'nin kapatılması yönünde karar verdiğini anımsatan Didinmez, şöyle konuştu:
''Kararı veren en yüksek mahkemedir. Yargı kararlarının tartışılmaması, MHP'nin temel ilkelerinden biridir. Kanunlara, cari olan hukuka, düzenlemelere karşı iş, icraat ve eylemlerde bulunanlar, bunların müeyyidesine de katlanmak zorundadır. DTP adı altında parlamentoda siyaset yapanlar, her şeyden önce parlamentoda ettikleri yemine sadık kalarak, oluşturdukları kurumların anayasada ifade edilen hususlara bağlılıklarına dair kabullerine karşı her zaman duyarlı olmalı, buna dikkat etmelidir. Görev ya da işlerini yapmaya çalışırken de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlık sebebini, milletimizin birliğini esas alacak bir yaklaşımı alışkanlık haline getirmelidirler. Aksi hal, Türkiye'de hukukun cari olan hükümleri çerçevesinde bağımsız yargı eliyle gerekenin yapılacağı bir şekilde tezahür eder ki, bu bazıları tarafından farklı değerlendirilebilir, çarpıtılarak topluma aktarılmaya çalışılabilir. Herkes hukuka saygı göstermelidir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler