Diyanet 'fişi' çekti... Skandal iki fetva siteden silindi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesindeki rezalet 'baba-kız' fetvası tepkiler üzerine siteden kaldırıldı. Diyanet gelen büyük tepkiler sonrasında bir süre siteyi 'bakıma' alarak kapatmak zorunda kaldı. Bu arada, geçtiğimiz günlerde Aleviler hakkında yine skandal bir fetva yayınlayan Diyanet, o içeriği de sitesinden kaldırdı.

Yayınlanma: 08.01.2016 - 15:07
Abone Ol google-news



Diyanet İşleri Başkanlığı, internet üzerinden yöneltilen, "Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşür mü?" sorusuna, "Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikâha bir etkisi yoktur" ve "Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duyması, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir" ifadelerinin yer aldığı skandal bir yanıt veridi.

Türkiye'yi ayağa kaldıran fetvaya 1 yalanlama daha

Diyanet'ten rezalet fetvaya açıklama: Ne özür, ne soruşturma; haberi yapanlara tehdit!



Medyaya yansıyan haberler sonrasında sosyal medyada Diyanet İşleri Başkanlığı'na büyük tepki oluştu. Diyanet İşleri Başkanlığı haberlere ilişkin henüz bir açıklama yapmazken, çareyi sorunun ve yanıtının yer aldığı sayfayı silmekte buldu. Tepkiler her geçen dakika büyüyünce, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesi bir süre 'bakıma' alınarak kapatıldı.

ALEVİLERLE İLGİLİ FETVA DA SİLİNDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yine aynı internet sitesi üzerinden yayınladığı 'Alevi' fetvası da büyük tepkiyle karşılanmıştı. Bugün ortaya çıkan skandal 'baba-kız' fetvasının ardından Diyanet, Alevilerle ilgili yayınladığı, "Alevi olan kişi ile evlilik caiz midir?" sorusuna, "Müslüman olanla evlenilir, olmayanla evlenilmez" yanıtının verildiği fetvayı da sitesinden sildi.

"NİŞANLILAR EL ELE TUTUŞMASIN" FETVASI HÂLÂ YAYINDA

Diyanet'in "Nişanlıyken baş başa kalmayın, el ele tutuşmayın" ifadelerinin yer aldığı bir diğer skandal fetvası ise hâlâ yayında.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler