Diyanet okullara giriyor

Gençlik çalışmaları müftülükler tarafından yürütülecek. Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezleri ‘Cazibe Merkezi’ olacak! Her okula ayrı plan yapılacak.

Yayınlanma: 10.02.2018 - 21:37
Abone Ol google-news

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı “Gençlik Çalışmaları Yönergesi”ne göre, Diyanet personeli okulları düzenli aralıklarla ziyaret edecek, “gençlerle iletişime geçecek”. Gençlik çalışmaları müftülükler tarafından yürütülecek.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptığında bu tehlikeye dikkat çektiklerini hatırlatarak, “Asıl planlananın nöbet meselesi değil bu olduğunu o zaman ifade etmiştik. Milli Eğitim artık Milli Diyanet Bakanlığı haline fiilen dönüşmüş durumda” dedi.

Yönergeye göre gençliğe yönelik çalışmalar şöyle olacak:

* Genç kitleler ile iletişimi sağlayacak sistematik ve dinamik bir teşkilat yapısı oluşturulacak; sosyal medya alanlarından faydalanılacak, ortak bir iletişim ağı oluşturulacak.

* Gençler için vatan, ezan, bayrak gibi konularda eğitsel materyaller geliştirilecek. n Gençlik çalışmaları, müftülükler tarafından yürütülecek. Diyanet tarafından alana özgü “müfredatlı” çalışma programları hazırlanacak. Yapılan çalışmalar raporlanacak.

* Diyanet, üniversite akademi programlarının işleyişini de takip edecek. Öğrenci yurtları ve gençlik merkezlerinde manevi rehberler ile yürütülen hizmetleri koordine edecek.

* Mahalle ve köylerde gençlik sorumluları görevlendirilecek. Diyanet, eğitim faaliyetlerinde yalnızca kendisine bağlı personelden değil, “genç gönüllü”lerden de faydalanacak.

* Okullar Diyanet çalışanları tarafından düzenli olarak ziyaret edilecek. Düzenli ve sistematik programlar aracılığıyla gençlerle iletişime geçilecek.

* Şehirde yaşadığı halde okul süreçlerinin dışında kalan gençlerle kırsal alanda ikamet eden gençlere yönelik de çalışmalar yapacak

* Diyanet’in genç gönüllüleri arasından üniversite, fakülte, okul ve sınıflarda, okul temsilcileri belirlenecek.

* Gençlik çalışmalarının yaygınlaştırılabilmesi ve daha etkin hale getirilmesi amacıyla okullara göre planlamalar yapılacak.

SOHBETLER KISA OLACAK

* Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezleri’nde, gençlik sohbetleri, okuma programları, ahlak ve değerler eğitimi, genç girişimcilik ve sosyal sorumluluk faaliyetleri düzenlenecek.

* Gençlerle birebir iletişimin hedeflendiği gençlik sohbetleri, gençlerin ihtiyaç ve beklentilerine göre planlanacak. Sohbetlerin uzun tutulmamasına özen gösterilecek.

* Okulların yoğun olduğu mahallelerde gençler için, “cazibe merkezi” olacak Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezleri açılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler