Diyarbakır konulu 8 heykel yapılacak

Diyarbakır Sanayici İşadamları Derneği'nce (DİSİAD) organize edilen ''Diyarbakır 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'' başladı.

Yayınlanma: 28.08.2009 - 20:01
Abone Ol google-news

Etkinliğin Sümerpark içindeki tanıtımında konuşan DİSİAD Başkanı Raif Türk, Diyarbakır'ın surları, yapıları ve mevcut eserleriyle taşın eseri olduğuna vurgu yaparak kent ve taşın bütünleşmiş iki unsur olduğunu bildirdi.

Diyarbakır'ın tarihinin taşa yazıldığını ifade eden Türk, ''Diyarbakır zor bir coğrafyanın zor bir şehridir. Herkes bunu hisseder. Böyle bir şehir, böyle bir tarih ve manzara görmek mümkün değil fakat bu tarih bir yerde kopmuş. Bugün umarım değerli sanatçılarımızın katkılarıyla yeni bir adım atmış olacağız'' dedi.

DİSİAD Başkanı Türk, taş endüstrisinin Diyarbakır'da büyüdüğünü ve bugünkü etkinliklerinin de bunun bir parçası olduğunu kaydederek, taşın çağa uygun şekilde yeniden kentin tarihinin parçası haline gelmesi için destek verme çabasında olduklarını vurguladı.

Etkinliğe katılan çeşitli ülkelerden heykeltıraşların Diyarbakır'ı Diyarbakır diliyle taşa işleyeceklerini de belirten Türk, sanatçılara başarı dileğinde bulundu.

Vali Yardımcısı Yemen Bayrak ise, sanat ve kültürüne sahip çıkan toplumların çok daha ileri toplumlar olduğunun görüldüğünü kaydederek, organizasyonu düzenleyen ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Projede yer alan heykeltıraşlardan Güven Ateş, birer Fransız, İtalyan, İspanyol ve Azeri ile 4 Türk sanatçısının etkinlikte katıldığını bildirdi.

Her sanatçının Diyarbakır konulu bir heykel yontacağını anlatan Ateş şöyle dedi:
''Türkiye'den Şinasi Tek, Ercan Sağlam, Filinta Ünal ve ben katılıyoruz. Herkes özgün bir taş heykel kompozisyonu yontacak. Bunlar Diyarbakır'da belirlenecek yerlerde sergilenecek. Konu Diyarbakır, ancak sanatçının Diyarbakır ile ilgili kişisel yorumu olacak. Diyarbakır'ın doğal taşları olan bazalt ve mermer kullanılarak 8 heykel yapılacak.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler