Doğru tercih, doğru hayat

İyi bir üniversiteye girebilmek için verdiğiniz emeğin karşılığını almanın zamanı geldi. Doğu Akdeniz Üniversitesi, çeşitli burs seçenekleri ile tüm öğrencilerin çabalarını ödüllendiriyor. DAÜ’yü ilk tercih olarak seçen tüm öğrencilere ise yüzde 50 burs imkanı var.

Yayınlanma: 17.07.2016 - 23:23
Abone Ol google-news

Yaşadığımız her an bizim tercihlerimizle şekilleniyor. Hayatın içinde öyle önemli kavşaklar ve seçim anları var ki sonrasında yaşayacağımız tüm deneyimlerin alt yapısını oluşturuyor. Bunlardan biri de üniversite tercihi…

Yıllarca süren sıkı çalışmanın, emeğin, fedakarlığın sonucunda girilen sınavlar ve hepsinin finali olacak bir seçim:

“Hangi üniversiteye gitmeliyim?”

Hayatının en önemli kararını vermek üzere olan öğrencilere Doğu Akdeniz Üniversitesi, seçimlerini kolaylaştıracak ve geleceklerini en verimli rotaya çevirecek seçimler yapmaları için birçok burs seçeneği sunuyor.

Kıbrıs’ın en köklü ve en büyük devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde birinci ve ikinci tercihi ile yerleşecek öğrencilere birçok programda tercih bursu uygulanıyor. Diploması tüm dünyada tanınan ve nüfusunun yaklaşık %40’ı uluslararası öğrencilerden oluşan üniversitede ayrıca ÖSYM Bursu, Teşvik Bursu, Meslek Bursları, Lise Birincisi Bursu gibi birçok sayıda burs olanağı da sunuluyor.

HANGİ BURS SİZİN İÇİN UYGUN?

TERCİH BURSLARI

Burs kapsamı: • 1.Tercihe % 50 burs imkanı • 2. Tercihe % 25 burs imkanı

TEŞVİK BURSLARI

DAÜ TEŞVİK BURSU 1

Üniversite Giriş Sınavı’nda, herhangi bir puan türünde ilk 2000 öğrenci arasına girme başarısını gösteren ve dereceye girdiği puan türü ile Doğu Akdeniz Üniversitesi programlarından birine yerleştirilen T.C. uyruklu öğrencilere veriliyor

Burs kapsamı:

• Öğrenim ücreti muafiyeti 
• Gerekirse İngilizce Hazırlık programında geçirilecek bir yıllık öğrenim süresi 
• DAÜ yurtlarında ücretsiz konaklama (2 kişilik odalarda) 
• Akademik yıl süresince (10 ay) ayda 1000 TL cep harçlığı 
• Her dönem için 250 TL ders kitap ödeneği 
• Yılda iki defa Türkiye KKTC gidiş-dönüş uçak bileti 
• 1 adet notebook bilgisayar

DAÜ TEŞVİK BURSU 2

Üniversite Giriş Sınavı’nda, herhangi bir puan türünde 2001-5000 öğrenci arasına girme başarısını gösteren ve dereceye girdiği puan türü ile Doğu Akdeniz Üniversitesi programlarından birine yerleştirilen TC uyruklu öğrencilere veriliyor.

Burs kapsamı:

• Öğrenim ücreti muafiyeti
• Gerekirse İngilizce Hazırlık programında geçirilecek bir yıllık öğrenim süresi 
• DAÜ yurtlarında ücretsiz konaklama (2 kişilik odalarda) 
• 10 ay süre ile 750 TL cep harçlığı 
• 1 adet notebook bilgisayar

DİĞER BURS SEÇENEKLERİ

• Meslek Bursları (Eğitimci, sağlık alanında çalışanların çocuklarına % 20) 
• TSK Mensuplarının Eş ve Çocuklarına Yönelik Burs (Yaklaşık %20) 
• Mezunların Çocuklarına Özel İndirim 
• Lise Birincisi Bursu • Başarılı Sporcu Bursu 
• Yüksek Şeref Bursu 
• Kardeş İndirimi 
• Sporcu İndirimi

NEDEN DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’Nİ SEÇMELİYİM?

* DEVLET ÜNİVERSİTESİ

1979 yılında kurulan Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs’ın en köklü ve en büyük devlet üniversitesi... Üniversite özel yasa ile kurulduğundan ücretli eğitim veriyor. DAÜ, öğrencilerinden aldığı ücretin çok büyük bir kısmını laboratuvar, teknik altyapı ve burs uygulamalarında kullanıyor ve kar amacı gütmüyor. Mütevelli heyetinin tamamı devlet tarafından atanıyor. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 11 fakülte, 5 yüksekokul, Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nda 98 programda önlisans ve lisans, 75 programda ise yüksek lisans ve doktora eğitimi veriliyor.

* ULUSLARARASI KARİYER İÇİN EĞİTİM

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin diploması tüm dünyada tanınıyor.

DAÜ öğrencileri üniversitenin sahip olduğu akreditasyonlar sayesinde mezun olduktan sonra tüm dünyada iş bulma ayrıcalığına sahip oluyor. Üniversite, Uluslararası Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversiteler Birliği, Akdeniz Üniversiteler Topluluğu ve İslam Ülkeleri Üniversiteleri Federasyonu’nun tam üyesi. Uluslararası akreitasyonlara büyük önem veren DAÜ’nün uluslararası bilimsel kurumlardan alınmış saygın akreditasyonları var. Üniversitenin Mühendislik Fakültesi’nin, Amerika’da Teknoloji ve Mühendislik Programlarını denetleyen ABET’den -dünyada en prestijlisi olan- akreditasyonu bulunuyor.

Ayrıca Mimalık Fakültesi Mimarlık bölümünün MİAK, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Turizm Fakültesi ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu’nun ise FIBAA, Fen Edebiyat Fakültesi, Molekülel Biyoloji ve Genetik Programı AHPGS akreditasyonuna sahip. Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitim Bölümü ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık İngilizce bölümünün AQAS akreditasyonu bulunuyor. Bunlara ek olarak Turizm ve Otelcililik Yüksekokulu TEDQUAL, Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Programı ASIIN akreditasyonuna sahip. Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nun ise EDEXCEL akreditasyonu bulunuyor. Ayrıca, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Türkiye’de sadece üç üniversitenin üye olduğu AACSB’ye üyeliği var.

* ÇOK KÜLTÜRLÜ ORTAM VE ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İLE ULUSLARARASI KARİYER İMKANI

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde dünyanın 106 farklı ülkesinden 20.000 öğrenci eğitim görüyor. Öğrenci nüfusunun yaklaşık % 40’ı uluslararası öğrencilerden oluşuyor. Ayrıca 35 farklı ülkeden 1.100 öğretim elemanı üniversitede eğitim veriyor. DAÜ’de İngilizce eğitim veren programlar yanında, ikinci ve üçüncü bir yabancı dil öğrenme olanağı da bulunuyor. Üniversite ayrıca öğrenci değişim programları, uluslararası akreditasyonları, uluslararası öğretim ortamı ve dünyanın her yerinde geçerli diplomasıyla öğrencilerini uluslararası kariyer için eğitiyor.

* DEĞİŞİM PROGRAMLARI İLE AYRICALIKLI EĞİTİM

Öğrencilerinin küreselleşen dünyada farklı ortamlarda eğitim almalarına olanak sağlamak amacı ile dünyanın çeşitli ülkelerindeki 200’ü aşkın saygın Yüksek Öğrenim kurumları ile öğrenci değişim programları var. DAÜ öğrencileri, Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde üniversitenin anlaşmalı olduğu üniversitelerde bir dönem eğitim hakkı elde edebiliyor. Öğrenciler örneğin, Amerika Birleşik Devletleri’nde, Central Connecticut Devlet Üniversitesi, Long Beach Devlet Üniversitesi, San Diego Devlet Üniversitesi ve Louisiana Devlet Üniversitesi gibi üniversitelerde bir dönem okuma şansı elde ederek, orada topladıkları kredileri DAÜ’ye transfer edebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler