Dolandırıcılık buhar oldu

Almanya bağlantılı Deniz Feneri soruşturmasında 24 kişi örgüt kurmaktan, 10 kişi üyelikten takipsizlik aldı.

Yayınlanma: 13.04.2012 - 06:29
Abone Ol google-news

Almanya bağlantılı Deniz Feneri soruşturmasında “nitelikli dolandırıcılık” yapmaktan da tutuklanan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman hakkında, bu suçtan dava açılmak bir yana, takipsizlik kararı dahi verilmediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında 10 kişi örgüt kurmaktan, 24 kişi ise örgüt üyeliğinden takipsizlik kararı aldı. Akman “3 numaralı”, Karaman ise “20 numaralı” sanık olarak yer aldı.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan 526 sayfalık iddianamede, suç tarihi “25.04.2007 ve öncesi” olarak yazıldı. İddianamenin müştekileri, yani suçtan zarar görenleri Elazığ’ın Maden ilçesi Naldöken Köyü’nde oturan Hatice Yıldız adlı vatandaş ile Almanya Stuttgart’ta yaşayan Sadık Deniz oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Milletvekili Atilla Kart, İşçi Partisi ile Sosyal Demokrat Halkçı Parti İstanbul İl Başkanı Zafer Nuhoğlu’nun isimleri iddianamede “suç ihbarında bulunanlar” olarak yer aldı. Edinilen bilgiye göre, 20 sanıktan en ağır suçlama, “Hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmak, özel belgede sahtecilik, kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştirak etmek” iddiasıyla Karaman, Kanal 7 Yönetim Kurulu üyesi İsmail Karahan ve Almanya’daki davada ceza alan derneğin ve şirketlerin eski müdürü Mehmet Gürhan’a yapıldı.

“Hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmak ve özel belgede sahtecilik”ten hakkında dava açılanlar ise şöyle: Deniz Feneri’nin yardımlarını dağıttığı iddia edilen Ali Solak, Zahid Akman, Deniz Feneri e.V. görevlisi Bedrettin Bülent Bilgin, Kanal 7 Finas Müdürü Erdoğan Kara, e.V’nin muhabecisi Firdevsi Ermiş, Mehmet Gürhan’ın dayısı Hakkı Sadal, Kanal 7 Mali İşler Daire Başkanı Harun Kapıyoldaş, Gürhan’ın kayınbiraderi İzzet Kurum, e.V’nin yöneticilerinden Mehmet Taşkan, Kanal 7 çalışanı Mehmet Sıddık Balıkçı, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Euro 7 Teknik Başkan Seyyar Kutun.

Eski Euro 7 çalışanı Ahmet Çoşar, Euro 7 Pazarlama ve Reklam Müdürü Gökhan Gürbüz, Kanal 7 Planlama ve Teknik Daire Başkanı Muzaffer Şafak ve Zekeriya Karaman’ın oğlu Ömer Zahid Karaman ise sadece, “Hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmakla” suçlandı. Mehmet Gürhan’ın eşi Nurgül Gürhan, “Hizmet Sebebiyle Güveni Kötüye Kullanmak ve Kamu Görevlisinin Sahtecilik Suçuna İştirak Etmek” ile yargılanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler