DSP’de Türker bırakıyor eski başkan Sezer aday

1 Kasım seçimlerinde 31 bin 805 oy (yüzde 0.07) alan DSP’de iç kavgalar dinmiyor.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 07:26
Abone Ol google-news

Genel Başkan Masum Türker “görevi bırakma” kararı aldı. DSP Parti Meclisi üyeleri ve il başkanları, Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal’ın adaylığını destekleme kararı aldı. Eski Genel Başkan Zeki Sezer de aday olduğunu açıkladı.

Bırakma nedeninin başarısızlık olmadığını söyleyen Türker, “Şu anda Türkiye’de başarısız parti yok. Başarılı bir AKP var. Türkiye şu anda ‘egemen parti’ süreci yaşıyor. Olağanüstü bir durum çıkmadıkça bu her yeri tahkim ediyor, ona karşı hareket kabiliyetimiz yok” diyor. Türker, “Neden bırakıyorsunuz” sorusuna “Partiyi itibarsızlaştırma çabaları var, görmezlikten geliniyor, ambargo konuluyor. Dışarıda partiye yardım eden kişi olacağım” yanıtını verdi. Türker, “Partinin parası bitti, bırakıyor” eleştirilerini ise “Ben aldığım zaman partinin parası zaten bitmişti. Şu anda hiç kimseye borcu yok partinin” yanıtını verdi. İstişare toplantısında oy birliğiyle Önder Aksakal’ın aday gösterilmesinin kararlaştırıldığını anlatan Türker, “Delegasyon Zeki Bey’i istemiyor. 7 Haziran’da Anadolu Partisi’nin adı altında girmemizi istedi, 1 Kasım’da CHP ile işbirliği yapın, dedi. 6.5 yıldır partiye gelmedi” dedi.

Sezer: Vatan görevi

Sezer ise “Vatan görevidir” diye yola çıktığını söylüyor. Sezer, “Ben bıraktım çünkü başarılı olmadığımı düşünmüştüm. Ama bugü o günün çok gerisinde parti. Benim bıraktığım partide 66 belediye başkanı, 1 milyon 250 binin üzerinde oyu, 13 milletvekili vardı” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler