Dünya Ezidileri Lideri Cumhuriyet aracılığıyla dünyaya seslendi

Dünya Ezidileri Lideri Mir Tahsin Beg, “Ey dünya halkları. Bir ağacı, bir hayvanı korumak için ayağa kalkıyorsunuz. Ortadoğu’nun kadim halklardan Ezidi halkı tarihten silinmek isteniyor. Buna müsaade etmek vicdanınıza sığar mı?” diye konuştu.

Yayınlanma: 09.08.2014 - 11:02
Abone Ol google-news

Dünya Ezidileri Lideri Mir Tasin Beg, IŞİD karşısında Ezidiler’in yaşadığı trajediyi Cumhuriyet’e değerlendirdi. “Binlerce senedir o topraklarda Müslüman komşularımızla beraber yaşadık” diye söze başlayan Mir Tahsin Beg, “Biz şu ana kadar hiç kimseye saldırmadık ve zoru uygulamadık. İnancımız gereği her zaman barışı ve eşitliği savunduk. Hatta dua ederken, yüce Rabbimizden ilk önce bütün milletleri korumasını, sonra bizleri korumasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mir Tahsin Beg, Ezidiler’in IŞİD karşısında sahipsiz bırakıldığı görüşünde. Barzani hükümetinden silah ve mermi taleplerine herhangi bir cevap verilmediğini söyleyen Mir Tahsin Beg, “Uluslararası devletlerden arz ettiğimiz insani yardımı da alamadık. Savunmasız sivil Ezidi halkı İSİD karşısında sahipsiz bırakılmış durumda” dedi. Mir Tahsin Beg, Peşmergelerin tavrı konusundaki düşüncelerini şöyle anlattı:

“Peşmergelerin Şıngalı bırakıp kaçmaları bizi son derece kırdı. Peşmergeler bizi korumalılar. Acilen Ezidi gençleri silahlandırmalılar. Senelerce bizzat kendim Müslüman Kürt kardeşlerimizle omuz omuza Saddam Hüseyin’e karşı 
savaştım. Beraber yürüttüğümüz mücadelenin hiç mi değeri kalmadı.”


Mir Tahsin Beg, dünya kamuoyuna şu sözlerle seslendi:

“Ey dünya halkları: Günümüzde bir ağacı, bir hayvanı korumak için ayağa kalkıyorsunuz. Ortadoğu´nun kadim halklardan biri olan Ezidi halkı tarihten silinmek isteniyor. Buna müsaade etmek vicdanınıza sığar mı? Bizim şimdi yardıma ihtiyacımız var. Yarın çok gec olabilir. Çünkü bizim tek bir seçeneğimiz var: Ya ölüm ya kalım!"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler