Duruşma 6 Mayıs'a ertelendi

İkinci ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Kemal Aydın, ''iddianamenin savcılar değil, istihbarat örgütleri tarafından yazıldığını'' iddia etti. Davanın bir sonraki duruşması 6 Mayıs'ta yapılacak.

Yayınlanma: 04.05.2010 - 07:36
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasına devam eden Aydın, ''iddianamenin sivil bir darbe olduğunu'' öne sürerek, yazılanlara cevap vermekte zorlandığını dile getirdi.

Bu iddianameyi savcıların hazırladığını düşünmenin akıllara ziyan olduğunu ifade eden Aydın, ''Mehmet Ali Pekgüzel'in bu iddianameyi yazdığına inanmıyorum. Bu iddianameyi polisler de yazmadı. Hepsi Müslümanım diyen insan, ayetlere suç demezdi. İnsanları suçlamak, karalamak savcının, polisin işi olamaz. Bu, ancak istihbarat örgütlerinin işidir. Bunu düşman yapar'' dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisinde olan bir konuşmasının suç delilleri arasına konulduğunu ifade eden Aydın, ''Mustafa Kemal'in konuşmalarının suç unsuru addedilmesi, Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir zuldur. Mustafa Kemal ile ilgili 365 gün konuşabilirim. Mustafa Kemal ile anılan bir sanık olmak büyük bir şereftir. Bu iddianame, cumhuriyet savcıları tarafından yazılıyor olsaydı, Mustafa Kemal'in konuşmaları suç unsuru olarak iddianameye konulmazdı'' diye konuştu.

Birinci davanın tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'le de ayrı düşüncelerde olduğunu ifade eden Aydın, geçmişin sağ ve sol açılımların yaşandığı Türkiyesinden gelindiğinde Perinçek ile yan yana gelmelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

Geçmişte Perinçek'in aleyhine konuştuğunu belirten Aydın, ''Şimdi aynı davada yargılandığımızdan dolayı aleyhine konuşmayacağım. Çünkü düşman ikimizi yan yana koydu. Aynı cepheden ateş ettiriyor'' şeklinde konuştu.

İddianamede üst araması sonucu 27 belgeye el konulduğunun belirtildiğini ifade eden Aydın, ''Cavit Çağlar'ın Bursa'da yer almasıyla ilgili yazının belge değil, bir ağabeyinin anlattıklarına dayalı not olduğunu'' dile getirdi. Asker ve hukukçu olan bir ağabeyinin vasıtasıyla Cavit Çağlar'ı tanıdığını belirten Aydın, yapılan bir yanlışın kendisine anlatılması üzerine bunu duyarlı bir vatandaş olarak not aldığını anlattı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasına devam eden tutuklu sanık Kemal Aydın, saygı duyduğu bir insan olan Necip Hablemitoğlu'nu telefonla arayarak, yazdıklarından dolayı öldürüleceği konusunda uyarıda bulunduğunu ifade etti.
Hablemitoğlu'nun öldürüldüğünü anımsatan Aydın, kız kardeşi olan tutuklu sanık Neriman Aydın'a da aynı uyarıyı yaptığını, Neriman Aydın'ın öldürülmeyip tutuklandığını söyledi. Kemal Aydın, telefon kayıtlarına ilişkin savcıya verdiği tüm ifadeyi de kabul ettiğini sözlerine ekledi.

Mahkeme heyeti başkanı Köksal Şengün, Aydın'ın savunmasına ara vererek, ara kararlar doğrultusunda dosyaya gelen evrakı okudu. Buna göre, Adli Tıp Kurumu Başkanlığının tutuklu sanık eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'yla ilgili genel kurul raporu mahkemeye gönderildi.

Yine aynı sanıkla ilgili İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığından gelen yazıda, Hilmioğlu'nun sorgusu sırasında nelere dikkat edileceğinin belirtildiği öğrenildi. Başkan Şengün, gelen evrakı okumayı tamamladıktan sonra duruşmayı 6 Mayıs Perşembe günü saat 09.00'a erteledi.


''İrtica ile mücadele eylem planı"

Bu arada, Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan, Albay Dursun Çiçek ve avukat Serdar Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 7 kişinin sanık olarak yer aldığı ''İrtica ile mücadele eylem planı'' iddianamesinin eklerinin de DVD ortamına aktarılması tamamlandı.

Bir DVD'ye aktarılan 80 ek klasörden oluşan eklerin davanın görüleceği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin Silivri'deki kaleminden, isteyen taraf avukatlarına verildiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler