'Edebinle çekilmelisin'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''9 yıl iktidarda olacaksınız, tek başınıza olacaksınız, hala millet bu dertle uğraşıyorsa, o zaman edebinle çekilmelisin. Libya'ya 'çek, git' demenin anlamı yok'' dedi.

Yayınlanma: 04.05.2011 - 11:33
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim gezileri kapsamında Çankırı'nın Şabanözü ilçesini ziyaret etti. Çarşı Meydanı'nda vatandaşlarla sohbet edip çay içen Bahçeli, burada kısa bir konuşma yaptı. 12 Haziran'da yapılacak seçim öncesi Türkiye'yi karış karış gezeceklerini anlatan Bahçeli, bu seçimlerin önceki seçimlerden daha önemli olduğunu söyledi. AKP hükümetinin ülkeyi iyi yönetemediğini ileri süren Bahçeli, MHP'nin Türkiye'nin 100 temel sorununa çözüm önerileri getirdiğini belirtti. Şabanözülülerden oy ve seçime ilgi göstermelerini isteyen Bahçeli, ''Bu seçimlerde yüksek katılıma ihtiyaç var. Mutlaka seçimlere katılın'' çağrısında bulundu. Seçimlerin güvenli olması için hükümete büyük görevler düştüğünü anlatan Bahçeli, ''Seçimlere gölge düşürülmemeli. Yeni bir iktidara meşruiyet tartışması yaptırmamalıyız'' diye konuştu.

AKP'ye vatandaşların oy vererek yakın geçmiş tarihte hiç kimseye nasip olmamış tek başına iktidar görevi verildiğini dile getiren Bahçeli, 6 milyona yakın işsiz insanın bulunduğu Türkiye'de, yoksullukla yolsuzluk sorunlarının olduğunu iddia etti. Ülkenin en büyük sorunlarından birinin de göç olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, insanların ekonomik sıkıntılar nedeniyle metropol kentlerin varoşlarında yaşamak zorunda bırakıldıklarını dile getirdi.

Bahçeli, şöyle dedi: ''Türkiye'de açlık sınırının altında milyonlar var. Bir yandan işsizlik, bir yandan yolsuzluk ve yoksulluk çözülemiyorsa, vatandaş o zaman kendisine göre bir çözüm yolunu göçte arıyor. Eğer Ankara'da, Çankırı'da yaşayanların 3 katı Çankırılı varsa, o zaman neden baba ocağını bırakıp oralara gitti? Ankara'nın varoşlarında neden yaşamak zorunda bırakıldı? Bu sorunun cevabını bulmak lazım. Eğer karnını burada doyurmuş olsaydı, oralara gitmek zorunda kalmazdı. 9 yıl iktidarda olacaksınız, tek başınıza olacaksınız, hala millet bu dertle uğraşıyorsa, o zaman edebinle çekilmelisin. Libya'ya 'çek, git' demenin anlamı yok.''

Bahçeli, AKP hükümeti döneminde yolsuzluk olaylarının arttığını iddia ederek, ''AKP'nin yöneticilerinin, üst kademelerinin yanlarına, yandaşlarına, hanedanlarına bir bakarsanız, bir at arabası yokken şimdi çocuklar jiplerle dolaşıyor. Varlık içerisinde yüzer hala geldiler. Bu nereden geliyor. Bunu da düşünmek lazım'' diye konuştu. Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: ''İktidar olmamız halinde yolsuzlukla mücadele edeceğiz. Başta TOKİ olmak üzere arsasından müteahhidine, binanın kalitesine, dağıtımına, ödeme şartlarına kadar TOKİ'yi tuğla tuğla inceleyeceğim Allah'ın izniyle. Bu milletin arsaları kime, nasıl peşkeş çekilmiş, hangi yerde nasıl şehirler oluşturulmuş, onların etrafı daha önce kimler tarafından satın alınmış, kim nasıl zengin olmuş, 30 sene çalışan şuradaki muhterem bir esnaf borç batağındayken 9 yılda nasıl zengin olmuş, bunun hesabını sormak lazım. Bunu soracak kim diye sorarsanız, bu göreve talibim. Bunun hesabını sormaya hazırım. Tek eksiğimiz iktidar olmak için oydur.'' Bahçeli, daha sonra Yaylakent Belediyesini de ziyaret ederek ''Belde Belediye Oteli''nin açılışını yaptı.

 

'Önümüzde 39 gün var'

Seçim gezileri çerçevesinde Çankırı'nın Çerkeş ilçesine gelen Bahçeli, MHP'li Belediye Başkanı Şükrü Tarhan'ı makamında ziyaret etti. Tarhan da Bahçeli'ye Çerkeş'in yöresel petek balından ikram etti. Bahçeli, daha sonra Çerkeşlilere seslendi. Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası yapmayı vaat ettiği anayasa değişikliğinin içeriğinden bahsetmediğine vurgu yaptı. ''Bu değişiklikte anayasanın başlangıcındaki milli değerler ne olacak?'' diye soran Bahçeli, şunları kaydetti: ''Anayasanın değişmez üç maddesi hakkında bir şey söylemiyor. Anayasada Türk milletine yer verilecek mi, iki dilli hayata yol açılacak mı? PKK'nın siyasallaşması için hukuki bir alt yapı mı olacak? Demokratik özerklik, federasyon gibi halkı kandıran, birilerine verilmiş sözü yerine getiren bir anayasa değişikliği mi olacak? Biz diyoruz ki önümüzde 39 gün var. Gazetelerin yandaşın olmuş, televizyonların yarısından fazlası senin, geri kalanını yandaşın haline getirmişsin. Elinde büyük bir imkan var. İster televizyonda anlat, istersen gazetelere ilan ver. De ki 'aziz milletim seçimlerde AKP'ye 367'nin üzerinde milletvekili çıkaracak oy istiyorum. Sebebi bir anayasa değişikliği olacaktır. Yeni anayasada şunlar şunlar olacaktır'. Bunu diyebiliyorsan bu millet okusun, tartışsın, senin dediğine 'evet' diyorsa oy versin. Ama oyunu değişik yollarla alıp milleti aldatma. Milleti felakete götürme.''
 

'Ayaklanma provaları oluyor'

MHP lideri Bahçeli, Türkiye'de uzun zamandır ayaklanma provalarına benzer davranışların devam ettiğini öne sürdü. Bahçeli, ''Hakkari Şırnak, Diyarbakır, Van, İstanbul yanıyor. Her gün molotofkokteylleri patlıyor. Türkiye çok karmaşık bir hale gidiyor. Başbakanın umurunda değil, Cumhurbaşkanı kayıtsız. Bu karmaşıklık devam ederse, bin yıllık kardeşlik bir çatışma ortamına girer. Var olan huzurunuz da kalmayabilir'' ifadelerini kullandı. ''Argo kelimelerle, omzu düşük yürümelerle bir yere varılamaz'' diyen Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz' dediğini anımsatarak, şunları söyledi: ''Şu zekaya bakın. Ne büyük bir tespit. Ne kadar doğru bir tespit. Sanki sağlam yumurta çıkar diyen varmış gibi kendisi bir buluş ortaya koyuyor. Çürük yumurtadan sağlam yumurta olur mu? Bunu yumurta üreticilerine sorsa bilir. Başbakan yeni keşfetmiş. Fakat 40 haramiden bir AKP 9 yılda çıktı maşallah. Başbakana buradan sesleniyorum. Kaldır şu dokunulmazlığı da Şam, Halep, Ankara bir görsün bakalım.''

Bahçeli, basın-yayın organlarının yaptıkları çalışmaları yeteri derecede yansıtmadığını belirterek, az çok demeden belde belde, ilçe ilçe, il il gezerek kendilerini millete anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi. Hükümetin ülkeyi iyi yönetmediğini öne süren Devlet Bahçeli, Çerkeşlilerden partisine oy istedi. Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik ve yoksulluk olduğunu belirten Bahçeli, hazırladıkları projelerle bu sorunun üstesinden geleceklerini söyledi. AKP hükümetinin 9 yıllık iktidarlığı döneminde yorulduğunu ve dinlenmesi gerektiğini anlatan Bahçeli, iktidar olmaları halinde yolsuzluk ve kötü yönetimin hesabını soracaklarını vurguladı. Türkiye'de yaşayan yoksul vatandaşa yardım yapmanın sosyal devletin bir gerekliliği olduğuna dikkati çeken Bahçeli, buna ilişkin hazırlamış oldukları ''Hilal Kart'' projesiyle birlikte sosyal devlet gereklerini yerine getireceklerini ifade etti.
Devlet Bahçeli, daha sonra Çankırı'nın Atkaracalar ve Kurşunlu ilçelerini ziyaret ederek halka hitap etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler