Emniyet: Saldırı planları ele geçirildi

İstanbul'da gözaltına alınan iki DHKP-C üyesinin üzerinde bulunan flash diskte 18 sayfalık döküman bulunduğu açıklandı. İddiaya göre, dökümanlarda emniyet, askeriye ve MİT binalarına yapılacak saldırılara öncelik verilmesi isteniyor.

Yayınlanma: 17.04.2015 - 00:21
Abone Ol google-news

İstanbul’da DHKP-C’ye yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, Yenibosna otobüs duraklarında eylem hazırlığında olan 2 kişinin yakalandığı açıklandı. Polise göre, ele geçirilen flash diskteki dokümanlarda, örgüt üyelerinden, iktidar milletvekilleri, TÜSİAD üyeleri, emniyet, askeriye ve MİT binalarına yapılacak saldırılara öncelik verilmesinin istendiği belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü polislerinin DHKP-C’ye yönelik yaptığı takipli çalışma sonucunda, pazartesi günü Yenibosna Otobüs duraklarında eylem hazırlığında olduğu öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerinde bir hard disk ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

HARD DİSK İNCELENDİ

Şüphelilerden elde edilen hard disk polis ekipleri tarafından incelenmeye alındı. Yapılan ilk incelemede hard disk içerisinde bulunan belgelerde örgüt üyelerinden, iktidar milletvekilleri, TÜSİAD üyeleri, emniyet, askeriye ve MİT binalarına yapılacak saldırılara öncelik verilmesinin istendiği iddia edildi. Emniyet’e göre milletvekilleri, bürokratlar, TÜSİAD ve bazı önemli işadamları da örgüt tarafından hedef alındı.

ZEHİRLİ İĞNE İDDİASI

Yine dokümanlarda, bazı örgüt üyelerinden, boğazdan geçen Amerikan gemilerine ve iş adamlarına ait yatlara yapılacak saldırılar için dalgıçlık eğitimi almalarının da istendiği öne sürülüyor. Zehirli iğneyle suikast hazırlığı yapıldığı da emniyetin açıklamaları arasında yer aldı.

ŞÜPHELİLER YAKLAŞIK 3 GÜN SORGULANDI

Polis ekipleri tarafından yaklaşık 3 gün ifadelerine başvurulan şüpheliler, dün çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler