Engelsiz Aslanlar Avrupa Şampiyonu

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde İspanyol temsilcisi Fundosa ONCE'yi 71-64 yenerek şampiyon oldu.

Yayınlanma: 04.05.2014 - 15:28
Abone Ol google-news

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) Avrupa tarafından düzenlenen Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında, İspanyol temsilcisi Fundosa ONCE'yi 71-64 yenen Galatasaray, üst üste ikinci, toplamda beşinci kez zafere ulaştı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen organizasyonun final maçında ilk periyot 19-15 sarı-kırmızılıların üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci periyodu başa baş mücadeleye sahne olurken, soyunma odasına önde giden taraf 33-32'lik skorla ev sahibi Fundosa ONCE oldu.

Üçüncü çeyrekte oyunun kontrolünü tekrar eline alan Galatasaray, son çeyreğine 52-47 önde girdiği karşılaşmadan 71-64 galip ayrılarak, üst üste ikinci, toplamda beşinci kez bu kupada şampiyonluğu elde etti. Galatasaray, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı daha önce 2007-08, 2008-09, 2010-11 ve 2012-13 sezonlarında kazanma başarısı göstermişti.

'Taraftarlara hediye ediyoruz'

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde İspanyol temsilcisi Fundosa ONCE'yi 71-64 yenerek tarihinin 5. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nda antrenör Sedat İncesu, şampiyonluğu taraftarlara armağan ettiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından GS TV'ye açıklamalarda bulunan İncesu, önemli bir başarıya imza attıklarını belirterek, "Böyle sporculara sahip olduğum için dünyanın en şanslı insanıyım. Hepsi aslanlar gibi. Dünyanın en elit, en karakterli sporcuları. Hepsini alınlarından öpüyorum. Böyle bir kulübe hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Bütün taraftarımıza armağan olsun" ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Özgür Gürbulak ise elde edilen başarıdan dolayı takım arkadaşlarını kutlayarak, "Buraya gelene kadar hep savaştık. Bundan sonra da savaşmaya devam edeceğiz. Bütün takım arkadaşlarımı kutluyorum. Bütün camiamıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Maçın bitmesiyle saha ortasında büyük bir sevinç yaşayan sarı-kırmızılı oyuncular ve teknik heyet, kupa coşkusunu az sayıdaki taraftarlarıyla paylaşırken, şampiyonluk fotoğrafı da çektirdi. "Engelsiz Aslanlar", mücadelenin ardından düzenlenen seremonide şampiyonluk kupası ve madalyalarını aldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa şampiyonu olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı tebrik etti.

CHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın Avrupa şampiyonu olması dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Galatasaray'ın tekerlekli basketbolcuları son yıllarda Avrupa'da ve dünyada kupalara ambargo koyarak azmin, kararlılığın, çalışmanın veoyunu kuralına göre oynamanın ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu gösterdi. 

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı bu inanç, azim, kararlılıkve çalışkanlıkla  Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde evsahibi İspanya'nın temsilcisi Fundosa ONCE'yi yenerek bir kez daha şampiyon oldu.

İspanya'nın Madrid şehrinde gerçekleşen 2014 IWBF Champions CupFinalleri final maçında organizasyona ev sahipliği yapan İspanya'nın CD Fundosa ONCE takımı ile finalde karşılaşan Galatasaray tekerleklibasketbol takımı çok çekişmeli geçen mücadele sonunda salondan 64-71galip ayrılarak beşinci kez Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa ile dünyada kupalara ambargo koyan, bu şampiyona da da evsahibi İspanya'nın takımı Fundosa ONCE'yi final maçında yenerek Avrupa şampiyonu olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı kutluyor, başarılarına başarılar eklemesini diliyor, Galatasaray ailesinin demutluluğunu paylaşarak basketbolcularımıza, teknik ve idari yöneticilerine,taraftarlarına sevgilerimi saygılarımı sunuyorum."

BAKAN KILIÇ'TAN KUTLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde İspanyol temsilcisi Fundosa ONCE'yi yenerek beşinci kez şampiyon olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı kutladı.

Bakan Kılıç, tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın, Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) tarafından düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde İspanyol rakibi Fundosa ONCE'yi 71-64 yenerek gelen şampiyonluğunu milletim adına tüm kalbimle tebrik ederim.

Başta, bu kupada üst üste ikinci ve toplamda beşinci kez şampiyon olma başarısı gösteren oyuncular olmak üzere bu büyük başarıda pay sahibi olan teknik heyete ve idarecilere başarılarının devamını diler, bu başarı için milletim adına teşekkürlerimi iletirim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler