Erdoğan AB ile gemileri yaktı Ekrem Dumanlı'ya çattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün başlayan operasyona ilişkin bugün peş peşe açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 15.12.2014 - 14:41
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün başlayan operasyona ilişkin bugün peş peşe açıklamalar yaptı. İlk olarak Kocaeli'de TÜPRAŞ açılışında konuşan Erdoğan, cemaati eleştirmeye devam etti, Avrupa Birliğine de yüklendi.

Erdoğan günün ikinci açıklamasını TÜRKSAT 6A Yerli Haberleşme Uydusu Proje İmza Töreni'nde yaptı. Dün gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya isim vermeden yüklenen Erdoğan, "İşledikleri ihanetin suçunun ne boyutta olduğunu iyi biliyorlar. Gittiler gazetelerinin içinde bekleyeme başladılar. Bunları yapıyorlar" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bunları inlerine girdik. TÜBİTAK bunların inlerinden biri haline getirilmişti, oraya girdik. Kurgularını bozduk ancak bütün delilleri ortaya koymamıza rağmen, yargı bu ihanetin üzerine gitmiyor ya da gidemiyor. Yargıyı da kurtardık. Çeteleşmeyi de çökerttik. Şu anda yargı da bu dönüşümle birlikte inanıyorum ki normalleşme sürecinin içine girecektir.

TÜPRAŞ'TA AÇIKLAMA: BİTARAF OLAN, BERTARAF OLUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün başlayan İstanbul merkezli operasoyna ilişkin ilk açıklamasını yaptı. "Bitaraf olan, bertaraf olur" sözünü yenileyen Erdoğan, 'omurgalı duruşlar'ın çok önemli olduğunu belirterek, "Hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında içeride ve dışarıda insafı aşan, bazı tepkiler sergileniyor" dedi.

İSTER BASIN MENSUBU OLSUN, İSTER ŞU BU...

Erdoğan'ın hedefinde operasyonu eleştiren Avrupa Birliği de vardı. "Adımlar atıldığı anda AB'den hemen birisi çıkıyor açıklama yapıyor" diyen Erdoğan, "Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsun. 50 yıldır bu ülkeyi AB kapısında bekletenler, acaba bu atılan adımların ne olduğunu biliyor musunuz? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar, ister basın mensubu olsun, ister şu olsun bu olsun. Gereken cevabı alacaklardır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Biz seçimle geliyoruz. Millet takdir edince de seçimle gideriz. Aynı zamanda faniyiz, zamanı gelince emaneti sahibine teslim edeceğiz.

İnşallah çok daha iyi güzel gelişmeler yaşanacak. Bütün bu yaşananlar normalleşme sürecidir.

BİTARAF OLAN BERTARAF OLUR

Vatanını seven, vicdan sahibi herkesi bu kirli odaklara cesur bir duruşla cevap vermesini özellikle hatırlatmak istiyorum.

Bitaraf olan, bertaraf olur. Onun için tarafımızı çok iyi belirlememiz lazım. Omurgalı duruşlar çok önemli.

İSTER BASIN MENSUBU OLSUN, İSTER ŞU BU...

Hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında içeride ve dışarıda insafı aşan, bazı tepkiler sergileniyor. Eski Türkiye'nin bütün aktörleri, tüm taraflar, ittifak halinde savcılarımıza, emniyet görevlilerimize, belli merkezlerden idare edilen bir baskıyı uygulamaya çalışıyor.

AB KENDİ AKLINI KENDİSİNE SAKLASIN

Adımlar atıldığı anda AB'den hemen birisi çıkıyor açıklama yapıyor. Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsun. 50 yıldır bu ülkeyi AB kapısında bekletenler, acaba bu atılan adımların ne olduğunu biliyor musunuz? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar, ister basın mensubu olsun, ister şu olsun bu olsun. Gereken cevabı alacaklardır.

Böyle bir adımı atarken de acaba AB ne der, bizim böyle bir derdimiz yok. Lütfen kendi aklınızı kendinize saklayın.

Artık normalleşen hukuk sistemi, hiçbir masumun ceza almasına, hiçbir suçlunun da elini kolunu sallayarak dolaşmasına izin vermeyecek.

OLAY BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL

Olay bir basın özgürlüğü meselesi değildir. İşte açıkça zaten söylüyorlar. 17 yıl, iki gözü dahi görmeyen bir insanı operasyonun başı diye yakalayıp içeriye alanlar bunlardır. Bedelini ödüyorlar, ödeyecekler.

Bize zaman zaman gelirler. Dediler ki; içeride gazeteciler var. Bize yığınla sayın çıkardılar.

Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye. Burada adalet hakim olacaktır. Biz işimize bakacağız. Biz algı operasyonlarına boyun eğmeden Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Çünkü güçlü bir Türkiye, gündemi belirleyen bir Türkiye olacaktır.

ÇÖZÜM SÜRECİ MESAJI

Aynı şekilde ne yaparlarsa yapsınlar biz çözüm sürecini de daha da güçlendireceğiz. Birlikte yaşama kültürünü daha da çoğaltacağız. Türkiye'yi eskiye götürmek isteyecekler ama biz 'yeni Türkiye'ye büyük eserler kazandırmaya devam edeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler