Erdoğan Çankaya'nın akıbetini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aksaray'ı Cumhurbaşkanlığı Çankaya'yı ise başbakanlık makamı olarak kullanacağız" dedi.

Yayınlanma: 06.11.2014 - 16:36
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aksaray ve Cumhurbaşkanlığı uçağının maliyetine duyulan tepkilere yanıt verdi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırrbaşları:

Halep önemli bir şehir. Bütün Kuzey Suriye hattında hassasiyetimiz devam ediyor. Halep ile ilgili hassasiyetimiz, Kobani'den çok daha fazladır.

Temenni ediyorum ki İsrail yönetimi, aklıselim ile bu işe el koyar ve tekrar süratle Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara kapıları açılır ve Müslümanlar kendi ibadethanelerine rahatlıkla girme imkanını bulurlar. Yoksa bölgede İsrail kendisi tek başına kalmanın ötesinde dünyada da aynı duruma talim edecektir. Mescid-i Aksa'ya ilişkin tüm uluslararası boyutta gerekli olan adımları neyse, bu adımların hepsini atmak durumundayız. Aksi takdirde bu tahrikler, sadece Filistin veyahut da Kudüs'te, o bölgede kalmaz, yeniden intifada hareketleri başlayabileceği gibi dünyanın değişik yerlerinde de farklı sıkıntıları yaşayabiliriz.

Aksaray

Biz dünyanın her tarafını geziyoruz, dolaşıyoruz. Buralar bir ülkenin itibar makamlarıdır. Bu itibar makamlarında herkes buraya bakarak, kararını verir. Taş üstüne taş koyanlar ve taş üstüne taş koyamayanlar var. Biliyorsunuz eski Türkiye'de 'araba yoksa yürüyerek gidelim' diyenler vardı. Özal iki tane uçak aldı diye laf edenler onun uçaklarını kullandı. Dünyayla rekabet etmek için onlardan iyi şeyler yapmanız lazım. İlk önce bunu Başbakanlık binası olarak yaptık. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışanı yaptık. Sonrasında da burayı Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullandık. Çankaya'yı da başbakanlık makamı olarak kullanacağız.

Bu, şunun bunun değil, sonunda Türkiye Cumhuriyeti'nin demirbaş kaydına giriyor, başka bir yere girmiyor. Bu konuyla ilgili kontrol mekanizmaları bellidir. Kontrol mekanizmaları, bu konuda eğer bir yanlış varsa bir suistimal varsa bunu zaten yakalar ve gereğini de yapar.

Yeni uçak

Uçak meselesi tamamıyla ayıplanacak bir konu kusura bakmasınlar. Artık Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı, başbakanı… vakit nakittir anlayışı ile  hareket ediyor. Tarifeli uçuşlarla vaktini kaybeden değil. Eskiden Uzun bir yolculuk oluyordu iki, üç yerde duruluyordu. Bu uçağımızla birlikte zamandan ciddi bir tasarruf olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler