Erdoğan: İstanbul'da bizim içme suyumuz var mıydı?

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen 'Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu. Burada konuşma yapan Erdoğan, "İstanbul'da bizim içme suyumuz var mıydı? Genç kardeşlerimiz, evlatlarımız bunu bilmez" dedi.

Yayınlanma: 17.06.2018 - 16:33
Abone Ol google-news

<video:1000100>

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"EN BABA MİTİNGİMİZİ İSTANBUL'DA YAPIYORUZ"

Aşkım, sevdam, yarim İstanbul. Kardeşim, kaderdaşım, yoldaşım İstanbul. Güleni şöyle dursun ağlayanı bile bahtiyar İstanbul. Seni saygıyla, hürmetle selamlıyorum İstanbul. Tüm babaların bu güzel gününü tebrik ediyorum. Bababaları şehit olduğu için böyle bir günü boynu bükük geçiren evlatlarıma diyorum ki sizin 81 milyon manevi babanız var. Böyle bir günde biz de en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. Rabbim nazardan saklasın inşallah 6 günümüz var. Bu muhteşem meydandan İstanbul'un tüm mahallelerindeki kardeşlerime en kalbi selamlarımı gönderiyorum.

"24 HAZİRAN DEMOKRASİ BAYRAMIMIZ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN"

Şimdi buradan soruyorum. Hazır mıyız İstanbul? 24 Haziran'da kükremeye var mıyız? 24 Haziran'da güçlü meclis için kükremeye var mıyız?  24 Haziran demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun. Bu yağmura rağmen siz dediniz ki o rabbimin rahmeti.

"İSTANBUL'DA BİZİM İÇME SUYUMUZ VAR MIYDI?"

İstanbul nedir biliyor musunuz?  Dünyanın merkezidir. İstanbul aynı zamanda bir başlangıçtır. Biz Türkiye'ye hizmet yolculuğumuza nereden başladık ? Buradan. Konuşmamı ikiye böleceğim. Bir bölümünde İstanbul'u anlatacağım. Birileri gibi konuşmayacağım. Hala atıyorlar. Çok maharetliler. Usta neyse çırağı da o. Milletimize dair hayallerimizin nüvelerini hayata geçirdik. Burada İstanbul var. İstanbul'da bizim içme suyumuz var mıydı? Genç kardeşlerimiz, evlatlarımız bunu bilmez. Ümraniye çöplüğü patladığında CHP'li belediye başkanı vardı. 39 kardeşimiz orada öldü. CHP bu. CHP'nin olduğu yerde pislik, çöplük, susuzluk, kirli hava var.

ERDOĞAN'DAN İNCE'YE: HADDİNİ BİL

Bay Muharrem şöyle habitatı bir sor. Habitat sonuç bildirgesine bak. Dünyanın en temiz şehri İstanbul. Bay Muharrem yolsuzluktan falan bahsediyorsun haddini bil. 2.5 milyar dolar borçla devraldım ben İBB'yi ayrılırken de 1.25 milyar dolar borçla devrettim. Ama yatırımlar yaptık. Adam soygunlardan bahsediyor. Haddini bil.

Dedik ki Türkiye şanına yakışanı yakalayacak. Ve bir de fakirlik şu, bu şimdi ona da geleceğim. Bay Muharrem 23.5 milyar dolar borcumuz vardı İMF'ye biz sıfırladık biz. CHP değil, MB'nin döviz rezervi 22.5 milyar dolardı. Ya soygunun yapıldığı bir ülkede böyle bir Merkez Bankası olabilir mi? İMF bizden borç istedi. 5 milyar avro verin dedim.

"YIKTIK MI? YIKTIK"

Bay muharrem 236 kat trilyon yatırım yaptık sadece İstanbul'a. Şöyle soydular, böyle soydular. Neyi soyduk? Bu ne hayasızlıktır. İstanbul'a 34 bin yeni derslik kazandırdık. Atatürk Kültür Merkezi... Biz burayı yıkacağız dedim. Yıktık mı? Yıktık. Ama şimdi bir numaralı opera binasını oraya yapıyoruz. Kuleli Askeri Lisesi'nin restorasyonunu tamamlayarak müze yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı külliyesine 5 milyon cilt kitaplı kütüphane yapıyoruz Yaslı ada vardı ya. O yaslı adayı biz demokrasi ve özgürlükler adasına çeviriyoruz.

"SENİN HAVSALAN BÖYLE BİR HAVALİMANINI ALIR MI?"

Bay Muharrem senin havsalan böyle bir havalimanını alır mı? Ne işimiz var bizim Kanal İstanbul ile diyor. Hale bak hale. Bugün Panama'yı Panama yapan Panama Kanalı'dır. Süveyş Kanalı Mısır'ın en büyük maddi kaynağı. Ama bunların havsalası almaz.

"PUTİN SÜZDÜ ETRAFI..."

Biliyorsunuz Bay Kemal Sabiha Gökçen'e de karşı çıkmıştı. Biz yapmadık ki Bay Kemal. Yetmedi, bir tane daha yapıyoruz. Anlamazsınız, anlamazsınız. Öyle zannediyorum ki bunlar uçaklarla inmeyecekler kağnılarla gelecekler. Büyük devlet, büyük ülke olmak bunu gerektirir. Takmış kafayı bizim Külliye'ye. Çok enteresan. Tıpkı ustası gibi. Putin'in ilk gelişi, bizim salonda kendisiyle görüşüyoruz. Süzdü etrafı ve ayrılırken büyük devlet olmanın alametifarikası budur dedi.

"ADALAR'DAKİ ATLARI FAYTONLARIN BOYUNDURUĞUNDAN KURTARACAĞIZ"

Adalar'daki faytonlardaki kullanılan atlarla ilgili vicdanları yaralayan görüntülere şahit oluyoruz. Bu konuda gerekli kararı aldık. Adalar'daki atları, faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için çalışma yapıyoruz.

"SANDIKLARI PATLATMAYA VAR MIYIZ?"

Sandıkları patlatmaya var mıyız? Yoğun bir çalışmayla patlatacak mıyız? Ben size inanıyorum. Sandıklardan bu neticeyi evelallah çok daha farklı bir şekilde alacağımıza inanıyorum. 

"ARŞİVLERDE CAMİDE ÇEKİLMİŞ TEK BİR RESMİN VAR MI YA?"

Arşivlerde seçimlere kadar senin camide çekilmiş tek bir resmin var mı ya? Maşallah şimdi camiden çıkmıyor. Biz bundan üzülmeyiz. Aksine seviniriz. Aleyhdekiler dışında hadis dedikleri, din eğitimi dedikleri tek bir demecini bulamadık. Şimdi bıraksalar ilahiyatlarda hocalık yapacak. Bunlar ucuz oyunlar Muharrem. Dürüst ol.

"MAŞALLAH HERKESİN ELİNDE KEK VAR"

Biz Türkiye'yi internetiyle, kitabıyla araştırma yapacak gençlere hizmet verecek millet kıraathanelerden bahsediyoruz. Bunlar keke takılıp kalmışlar. Bugün Elazığ'da herkesin elinde kek var

ÇİLLER KATILDI

AKP’nin Büyük İstanbul Mitingi’ne eski Başbakanlardan Tansu Çiller de katıldı. Çiller yaptığı açıklamada “Bugün milli bir şuurla buradayım” dedi.

Tansu Çiller’in açıklamalarından satırbaşları:

Bu son dönemde terör mücadelesinde ciddi başarıları Mehmetçik'imiz yakalamakta destan yazmaktalar.

Bu destan bütün dünyada şaşkınlık yaratmıştır.

Bir eski başbakan olarak şunu söylemek zorundayım. Bu terör ya bitecek ya bitecek diyen bir başbakan olarak söylemek mecburiyetindeyim ki terör mücadelesi sadece bir askeri müdahale değildir.

Terör mücadelesinin çok önemli bir unsuru dış politikadır.

Dış politikada dar bir alanda değişe müttefikler, ciddi bir kararlılık ve süratle geliştirilen çözümler gerektirir.

Güvenlik olamadan özgürlüklerin olması mümkün değildir.

Güvenlik ortamıyla özgürlükleri yaşamaya başlayan vatandaşlar bunu sağlayan siyasileri kucaklarlar.

Çok ciddi çözümlere ihtiyaç var tüm kesimlerde.

24 Haziranda seçimlere gitmekteyiz. Bu çözümleri kim bize getirecek. Karşımızda ittifakları görüyoruz. Bir kısmının çok parçalı olduğunu görüyoruz.

Bunlar saygın partiler olabilir ama bu eşyanın tabiatında uyum sağlama zorunluluğu var. Bu partilerin misyonları hedefleri siyasi kültürleri başka. Bunları çok zor görüyorum.

KURTULMUŞ'TAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AKP'nin İstanbul mitingi öncesi yaptığı açıklamada, "Bedelli askerlik meselesi, toplumsal talepleri yok sayarak siyaset yapılmaz. Yaklaşık 5 milyon birikmiş askerden bahsediyoruz. TSK uzman askerliğe dönüyor. Profesyonel kelimesini kullanmıyorum ama uzmanlık gerektiren bir alan. TSK'nin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak seçimden sonra hükümetin gündeminde olacak " dedi.

MİTİNGE ULAŞIM

Miting düzenleme komitesi, miting alanına ulaşmak için toplu ulaşımı kullanma çağrısında bulundu. Miting nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken, Yenikapı Mitingi Alanı'na rahat ulaşım sağlanabilmesi ve trafikte sorun yaşanmaması için, Marmaray, metro, otobüs ile deniz ulaşımında seferler artırıldı. Kazlıçeşme metro istasyonundan miting alanına ulaşım için servis otobüsleri de konuldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler