Erdoğan, kadın-erkek eşitliği için konuştu: Hadi 100 metreyi beraber koşsunlar

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, "Kültür köklerimizde cinsiyet ayrımcılığı yoktur. Dikkatinizi çektiyse hanımfendiler, beyefendiler diye konuşmaya başladım" dedi.

Yayınlanma: 23.11.2018 - 11:07
Abone Ol google-news
<video:1149244>


"Her insanı cinsiyetinden rengine kadar tüm farklılıkların ötesinde Allah'ın yarattığı bir varlık olarak gören inancın mensubu olarak kadına ayrımcılık yapmamız mümkün değildir" diyen Erdoğan, "Kültür köklerimizde cinsiyet ayrımcılığı yoktur. Dikkatinizi çektiyse hanımfendiler, beyefendiler diye konuşmaya başladım" ifadelerinde bulundu.

Erdoğan, siyasetin hangi kademesinde söz sahibi olmuşsa orada kadınlara alan açmaktan, onlarla birlikte yol yürümekten şeref ve onur duyduğunu söyledi.

TBMM'deki kadın temsiliyetine de değinen Erdoğan, "TBMM'de 53 tanesi AK Partili olmak üzere 104 kadın milletvekili bulunuyor" dedi.

Adaletin herkese hakkını vermek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Büyük ile küçüğü aynı terazide tartamazsınız, güçlü ile zayıfı aynı yarışa sokamazsınız. Erkekle bayan 100 metreyi beraber koşsunlar. Bu adalet olur mu? Kadın kadınla, erkek erkekle koşar. Olması gereken budur. Yaradılışa, fıtrata uygun olan budur" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler