Erdoğan, Malezya'dan 'sığınma' mı talep etti?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ve ailesi için Malezya'dan sığınma hakkı istediği iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Yayınlanma: 07.03.2014 - 10:58
Abone Ol google-news

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

"Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun 17 Aralık 2013 günü başlatıldığı gün Recep Tayyip Erdoğan'un oğlu Bilal Erdoğan'ı saat sabah 8:02 de arayarak operasyondan haberdar etmesi ve Bilal Erdoğan'ın Kısıklı'daki villası da dahil 5 ayrı evde tutulan paraların evlerden tasfiye edilmesini istemesinden sonra gün boyunca süren ve ertesi güne dek sürdüğü paraların evlerden taşınması talimatından sonra gelişen süreçte paraların (Dolarlar ve Eurolar) evlerden minibüslere aktarılarak Çalık Holding Binası'na taşındığı iddiası doğru mudur?

18 Aralık 2013 günü Çalık Holding Binası'na taşınmaları tamamlanan paraların (Dolarlar ve Eurolar) daha sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanının bulduğu bir formülle Uzakdoğu'daki bir ülkeye sevk edilmesi planının devreye sokulduğu iddiası doğru mudur? Recep Tayyip Erdoğan bu formülü bulan danışman kimdir?

Hiç planda yokken birden Uzakdoğu resmi gezisi gündeme alınarak Çalık Holding Binası'nda tutulan paraların (Dolarlar ve Eurolar) 3 Ocak 2014 tarihinden itibaren Uzakdoğu gezisi için ayarlanan uçağa sevk edildiği iddiası doğru mudur?

Uzakdoğu gezisinin, şüpheli görünmemesi için 3 ülkeyi kapsayacak şekilde gezi düzenlendiği iddiası doğru mudur?

Japonya ve Singapur'a ziyaretlerin tamamen göstermelik olarak düzenlendiği iddiası doğru mudur?

EROĞAN, MALEZYA'DAN SIĞINMA MI TALEP ETTİ?

Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ve ailesi için Malezya'dan sığınma hakkı istediği iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ve ailesi için Malezya'dan sığınma hakkı verildiği iddiası doğru mudur?

25 Aralık 2. dalga operasyon ve soruşturmasından bir gün önce Medical Park Hastanelerinin Carlyle (Varlık Yönetimi Şirketi) tarafından sahip olunan yüzde 40 hisselerinin 24 Aralık 2013 tarihinde Malezyalılara (Turkven Özel Yatırım Fonu) satıldığı iddiası doğru mudur? Doğruysa bu bir tesadüf müdür?

25 Aralık 2. dalga operasyon ve soruşturmasından iki gün önce 23 Aralık 2013 tarihinde Hintli GMR'ye ait yüzde 40 payın 1 milyar Ringgit'e (yaklaşık 225 milyon Euro) Sabiha Gökçen Havalimanının yüzde 20 oranla ana hissedarlarından Malezyalılara (Malaysia Airports ) satıldığı iddiası doğru mudur? Doğruysa bu bir tesadüf müdür?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler