'Erdoğan'a suikast planı' iddiası

Ergenekon davasında Gizli Tanık Selçuk, 2005 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Kısıklı'daki evinin karşısına C-4 patlayıcı yerleştirilmiş bir otomobil ile suikast planlandığını öne sürdü. Gizli Tanık Selçuk, davanın tutuklu sanıkları emekli tuğgeneraller Veli Küçük, Levent Ersöz ve emekli Albay Arif Doğan'ın faili meçhul cinayetlerde aktif rol aldıklarını iddia etti.

Yayınlanma: 18.10.2012 - 18:04
Abone Ol google-news

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi yerleşkesinin bitişiğindeki salonda görülen davanın 248. duruşması yapıldı.

Mahkemenin duruşmada hazır edilmesi için Silivri Cezaevi’ne yazı yazdığı, emekli Orgeneral Ergin Saygun’un Halkalı’daki Mehmet Akif Ersoy Hastanesi’nde tedavi altında olduğu belirlendi. CHP İzmir Milletvekili ve gazetemiz yazarı Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan, 16. duruşmadan men cezasının son celsesini  tamamladılar. Duruşmaya emekli orgeneraller Hasan Iğsız, Genelkurmay Adli Müşaviri tümgeneral Hıfzı Çubuklu, İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Bedri Gültekin’in de aralarında bulduğu 39 tutuklu sanık geldi.

1991-1999 tarihleri arasında Jandarma İstihbarat Şubesi’nde haber elemanı olarak çalıştığını belirten Gizli Tanık Selçuk, tutuklu sanıklar emekli tuğgeneraller Veli Küçük, Levent Ersöz , tutuksuz sanık emekli Albay Arif Doğan ile Ankara’da ve Doğu’da görüşmeleri olduğunu ifade ederek “Veli Küçük, Levent Ersöz, Muzaffer Tekin, Arif Doğan'ın emekli olduktan sonra gizli ve aktif bir yapılanma içinde görevlerine devam ettiler. Faili meçhul cinayetlerde aktif olarak rol aldıklarını biliyorum” diye konuştu. Selçuk, Savaş Yarbay adlı bir kişinin sağladığı bağlantı ile Ankara’da Levent Ersöz’ün yanında bazı astsubaylar olduğu halde buluştuklarını bilgi alışverişinde bulunduklarını anlattı. Gizli Tanık Selçuk, bu görüşmelere eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un da katıldığını öne sürdü.

Başbakan’a ve Yargıtay’a suikast

Gizli Tanık Selçuk, Levent Ersöz ile aynı yapı içerisinde yer alan Savaş Yarbay’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin karşısında çalışan oto yıkamacısına suikast teklifinde bulunduğunu öne sürerek, şu iddialarda bulundu: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin karşısında oto yıkamacısı vardı. Başbakan Erdoğan’ın geçiş güzergahının üzerindeydi. Oto yıkamacının güveni kazanılmış, arkadaşlık kurulmuş. Yıkaması için boş bir araba bırakılmış. C-4 patlayıcı yerleştireceklermiş. Ancak oto yıkamacı, Başbakan Erdoğan’ın hemşerisi olması nedeniyle suikast yapmayı kabul etmemiş. ‘Başbakana suikast yapmak vatan görev olmaz, hatta vatan hainliği olur’ diyerek teklifi reddetmiş.”

Başkan Hasan Hüseyin Özese’nin “Bu teklif hangi yıl yapılmış” sorusu üzerine Gizli Tanık Selçuk “2005 yılında yapılmış” diye yanıt verdi. Gizli Tanık Selçuk “Veli Küçük, Levent Ersöz Afganistan’dan getirilen uyuşturucunun Bulgaristan’a ulaştırılması trafiğini sağlıyorlardı. Eski MİT’çi Yavuz Ataç, Kaşif Kozinoğlu da bu işlerin içindeydi” şeklinde iddialarda bulundu. Gizli Tanık Selçuk ayrıca, “Yargıtay 5. ve 8. Dairelerine eş zamanlı suikast yapılacaktı ama Başkan Zeki Aslan’a dokunmayacaklardı. Bu konuda keşif bile yaptırılmış” iddiasında bulundu.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel Gizi Tanık Selçuk’tan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a C-4 patlayıcı yüklenmiş otomobille suikast planlandığı iddiasını açmasına istedi. Gizli Tanık Selçuk “Savaş Yarbay, bu suikast planının Veli Küçük’ün talimatıyla yapıldığını söyledi” diye konuştu. Gizli Tanık Selçuk, emekli tuğgeneral Levent Ersöz ile, Ankara’da 6-7 kişinin bulunduğu bir ortamda görüştüklerini anlatarak şu iddiada bulundu: “2003 yılında Ersöz’ün Ankara’da Atabilge Sitesi’ndeki yerine Savaş yarbay, İrfan yüzbaşı ile gittik. Onun yanında kendi elemanlarından birkaç kişi vardı. Ersöz, ‘Devlet her zaman 18 yaşındadır. Biz çok güçlüyüz. Gerektiğinde bir cumhurbaşkanını bile karısına zehirletebiliriz’ dedi.”

Savcı Pekgüzel’in soruları üzerine Gizli Tanık Selçuk “JİTEM elemanların PKK’nın üst kademelerine kadar sızdı. Bunlardan üçünü Gaziantep’ten alıp Ankara’ya getirdim. Ankara’da Anayasa Mahkemesi’nin karşısında Yunus Nadi Sokak’taki dairede Veli Küçük bekliyordu” diye konuştu. Gizli Tanık Selçuk, Ankara Yunus Nadi Sokak’taki ofis dışında İstanbul’da Ortaköy’de ve Bursa’da JİTEM’e ait ofisler bulunduğunu, buralarda istihbarat alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

Gizli Tanık Selçuk, kendilerine JİTEM kimliği ve silah verildiğini anlatarak “Tarabya’daki Kalender Orduevi’ne, 1999’a kadar rahatlıkla giriyorduk. Sonra da ben 2005 yılına kadar yanımda kimliği olanlarla girdim” diye konuştu.

Cem Ersever’in silahları 

Savcı Pekgüzel, JİTEM komutanlarından emekli binbaşı Cem Ersever’in öldürülmesine ve silahlarına ilişkin olarak Arif Doğan’dan bir şey duyup duymadığını sordu. Gİzli Tanık Selçuk “Ersever’den söz ederken küfür ediyordu. Eşref Bitlis’e hiyanetini  canıyla ödediğini söylüyordu. Otelde, etraftaki herkese mesaj verecek şekilde boşboğaz konuşuyordu” dedi.

Mesut Yılmaz JİTEM’i kaldırdı

Mesut Yılmaz’ın başbakanlığı döneminde JİTEM ve Özel Harekat’ın faaliyetlerini eski başbakanlardan Tansu Çiller’e yakın olmaları nedeniyle durdurduğunu anlatan Gizli Tanık Selçuk “JİTEM elemanlarına ‘başınızın çaresine bakın’ denildiğini biliyorum. Sonra bunların bir kısmı suç örgütlerine katıldı. Bir kısmı da çağrıldıklarında gelmek üzere kendilerini belli etmeden beklediler” diye konuştu.

Duruşmaya ara verildiğinde Veli Küçük’ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük, kafeteryada fenalaştı. Sağlık ekipleri, Zeynep Küçük’ü ambulansa alarak müdahale etti. Savcı Pekgüzel, ambulansın yanına gelerek annesi Necla Küçük’ten duruma hakkında bilgi aldı.

Gİzli Tanık Selçuk, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın 1996’da Macaristan’da yumruklanmasını JİTEM’in faaliyetlerinin durdurulması ile bağlantılı olduğunu öne sürerek “Mesut Yılmaz’ın yumruklanması Veli Küçük ‘ona bir ders verelim’ diyerek azmettirdi. Yumruklayan Elazığlı Veysel’in Romanya’da öldürülmesini de Veli Küçük azmettirdi” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler