Erdoğan'dan Arınç'a imalı yanıt: Konu mankeni değilim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreciyle ilgili tartışmalarda kendisine "ekranlarda konuşma" çağrısı yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a “Ben konu mankeni değilim” diyerek yanıt verdi.

Yayınlanma: 21.03.2015 - 21:55
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreciyle ilgili tartışmalarda kendisine “ekranlarda konuşma” çağrısı yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı isim vermeden yanıtladı. Denizli’de katıldığı STK toplantısında konuşan Erdoğan, “Ben konu mankeni değilim” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “Her fırsatta bu meseleyi aziz milletimle paylaşıyorum. Milletimin desteğini özellikle talep ediyorum. Tabi rahatsız oluyorlar. Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor diyorlar. Ne demek o? Yani Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sabah katıldığı toplu açılış töreninde halka hitaben yaptığı konuşmada, Denizlili merhum Türk halk müziği sanatçısı Özay Gönlüm’ü andı. Seçimlere 2,5 ay kalmasına karşın muhalefetin ne bir projesi ne de bir gayreti olduğunu söyleyen Erdoğan, Denizli’nin Horozları türküsünün “Asmam yıkıldı suyu sıkıldı. Bugün koca kızı görmedim koca kızı görmedim canım sıkıldı amanın canım sıkıldı” sözlerini hatırlatarak şunları söyledi: “Rahmetli Özay Gönlüm bunları görse bu türküyü şöyle yapardı: Gündem yıkıldı / muhalefet sıkıldı / bugün cumhurbaşkanını görmediler / canları sıkıldı / amanın canları sıkıldı.”

Erdoğan törende, yine başkanlık sistemini savunarak, yurttaşlardan 400 milletvekili çıkarmaları için oy istedi. “Boş oturanı Allah sevmez” diyerek alanlarda olduğunu savunan Erdoğan, “7 Haziran’da seçime girmiyorum ama tribünde seyirci olamayız” dedi.

Erdoğan’ın ziyareti öncesi alanlara Çanakkale kahramanlarının kıyafetleriyle çıkan TGB’li öğrenciler, polis tarafından gözaltına alındı. Gün içinde gözaltı sayısı 14’e ulaştı. Kentte çok sayıda yolun Erdoğan için kapatılması da tepki çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler