Erdoğan’ın Kanal çelişkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta katıldığı bir canlı yayın programında Kanal İstanbul’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşma esnasında “Arkadaşlarımız, burada şimdilik en az 500 bin kişinin istihdam edileceği bir imkân diyorlar” ifadelerini kullanan Erdoğan, yaklaşık bir dakika sonra, ekrandan okuduğu sunumda “10 binin üzerinde yeni istihdam burada sağlanacak” dedi. Erdoğan’ın verdiği sayılar arasında 50 kat fark olması dikkat çekti.

Yayınlanma: 12.01.2020 - 02:00
Erdoğan’ın Kanal çelişkisi
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Ocak 2020 Pazar akşamı bir televizyon kanalında “Cumhurbaşkanı Özel” adlı canlı yayın programına katıldı. Programda ABD ile İran arasındaki gerilimi, Libya ile yapılan Doğu Akdeniz Mutabakatı’nı, Türk askerinin Libya’ya gönderilmesini, Suriye’deki gelişmeleri, Türkiye’nin otomobilini, Kanal İstanbul’u ve ekonomiyi değerlendiren Erdoğan, Kanal İstanbul’u görsellerle anlatan bir sunumu da program esnasında gösterdi. Boğaz’da yaşanan kazaları anlatan Erdoğan, Kanal İstanbul’un seyir emniyetini sağlayacağını savunarak “Burada Marmara Yat Limanı, gelişme alanı, ekoturizm bölgesi, sağlık turizmi bölgesi, kongre ve fuar merkezi gibi birçok imkân olacak. Arkadaşlar, şimdilik burada en az 500 bin kişinin istihdam edileceği bir imkân diyorlar” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1 dakika sonra ise, “Kanal İstanbul neler sağlayacak” başlıklı sunumu ekrana getiren Erdoğan, “Seyir emniyetini sağlayacak, Boğaz’daki trafik yükünün azaltılmasını getirecek, Boğaz’da tarihi dokunun korunması ve güvenliğini sağlanmış olacak, can ve mal güvenliği sağlanacak, yatay mimari ile modern yerleşim alanı burada kurulacak, 10 binin üzerinde yeni istihdam burada sağlanacak, yeni bir uluslararası suyolu ve yeni bir kent oluşturulacak” dedi. Erdoğan’ın, verdiği sayılar arasında 1 dakika içinde 50 kat fark olması dikkat çekti. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler