Erdoğan'ın tercihi ‘çözümsüz’ kabine

Erdoğan’ın 2019 seçiminde de MHP’den oy gelmesi için ‘Dolmabahçe’ fotoğrafında yer alan Efkan Ala, Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal’ı kabinede görmek istemediği belirtiliyor.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 05:39
Abone Ol google-news

Kabine listesinde yer alacak bazı isimler konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan sıkıntının hâlâ çözülemediği, uzlaşmanın sağlanması için parti kulislerinde de ‘istikşafi’ olarak nitelendirilen görüşmelerin sürdüğü dile getiriliyor.

Ekonomi yönetiminin hangi isme verileceği konusuna netlik kazandırılamadığına dikkat çekilirken, Erdoğan’ın ikna edilememesi durumunda Ali Babacan’ın Dışişleri Bakanlığı’na kaydırılabileceği konuşuluyor. Davutoğlu’nun Berat Albayrak’a ekonominin verilmesi konusundaki şerhini kaldırmaması durumunda Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na getirilebileceği ifade ediliyor. Ancak bazı AKP kurmayları, “Ekonominin işin ehline değil de üçüncü bir isme verilmesi sıkıntıları daha da artıracaktır” diyor.

Kabine listesiyle ilgili yaşanan bir başka sıkıntının da “Dolmabahçe fotoğrafı”nda yer alan isimlerle ilgili olduğu kaydediliyor. Erdoğan’ın seçim sürecinde “Çözüm süreci buzdolabında” söylemi ve terörle etkin mücadelenin 1 Kasım’da MHP tabanının AKP’ye kaymasının en önemli etken olduğunu düşündüğü belirtilirken 2019 yılında yapılacak genel seçimin de dikkate alınarak kabinenin buna göre dizayn edilmesini istediğine dikkat çekiliyor. AKP kulislerinde, “MHP tabanından gelen seçmenin garantiye alınması, hatta daha da artırılması için ‘Dolmabahçe fotoğrafı’yla parti aleyhine oluşan algının tamamen kırılmasını istiyor. Bu nedenle de kabinenin buna göre şekillendirilmesini istiyor” görüşü dile getiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 seçimine yönelik hesapları nedeniyle Dolmabahçe fotoğrafında yer alan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın kabinede yer almayabileceği konuşuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler