Ergenekon bağlantılı operasyon

Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının verdiği talimat üzerine daha önce evleride arama yapıyan, aralarında bir emekli albay ile doktorun da bulunduğu 30'a yakın şüpheli gözaltına alandı.

Yayınlanma: 14.05.2010 - 10:08
Abone Ol google-news

Konya'da, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerinde daha önce evlerinde arama yapılan biri doktor, diğeri emekli albay 30'a yakın şüpheli Ergenekon soruşturmasıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya başta olmak üzere İstanbul, Isparta ve Ankara dahil 11 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlar kapsamında Konya Numune Hastanesi'nde görevli doktor A.Ç., eşiyle birlikte gözaltına alındı. Isparta'nın Eğridir ilçesinde ikamet eden emekli bir albayda gözaltına alındı. Gözaltına alınan 30'a yakın şüphelinin Konya KOM Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınmasının ardından Adana'ya sevk edileceği öğrenildi.
 

Albay ve doktorun evi aranmıştı 

Konya polisinin 16 Nisan 2009'da düzenlediği Ergenekon bağlantılı operasyonda 6 kişi tutuklanmasının ardından bağlantıları araştırılmaya başlanmıştı. Bu çerçevede polis, 2009 yılının Haziran ayında başta Konya, İstanbul, Antalya, Bursa, Isparta ve Ankara olmak üzere aralarında doktor, emekli albay ve bir federasyon başkanı dahil 37 kişinin evinde arama yapmış, CD ve dokümanlara el koymuştu. Bu operasyonda CD ve dokümanların incelenmesinin ardından Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının verdiği kararla gözaltılar yapıldı. Konya'da gözaltına alınan şüpheliler Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek KOM Şube'ye götürüldü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon