Ermeni Patriği Sahak Maşalyan'dan ABD'ye '24 Nisan' tepkisi

Ermeni Patriği Sahak Maşalyan, ABD Başkanı Joe Biden'ın "soykırım" ifadesini kullanacağına ilişkin haberler üzerine, "Acımızın politikaya alet edilmesi bizi üzüyor." açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 23.04.2021 - 17:19
Ermeni Patriği Sahak Maşalyan'dan ABD'ye '24 Nisan' tepkisi
Abone Ol google-news

Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan, "Halkımızın acısının ve ecdadımızın kutsal anısının bazı ülkelerce gündelik politik amaçlara alet edildiğini görmek bizi üzmektedir" ifadelerini kullandı.

Maşalyan, "Üstünden 106 yıl geçmiş olayları, 1000 yıllık ortak tarihin acı bir istisnası olarak görüp ilişkilerin ortak komşuluk ve kazanç paydalarının üstünde ivedilikle yeniden inşa edilmesini teşvik edeceğiz." düşüncesini dile getirdi.

1915 olaylarına ilişkin açıklama yapan Patrik Maşalyan, "Biz de öncüllerimiz olan rahmetli patriklerimiz gibi Türkler ve Ermeniler arasında barış, dostluk ve esenlik dileklerimizi sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Maşalyan'nın konuşmasından ilgili bölüm şöyle:

"HASMANE DUYGULARI KIŞKIRTIYOR"

Halkımızın acısının ve ecdadımızın kutsal anısının bazı ülkelerce gündelik politik amaçlara alet edildiğini görmek ise bizi üzmektedir. 10 yıllardır bu konunun, parlamentoların gündemine taşınmasının yarattığı gerginlikler, iki halkın yakınlaşmasına hizmet etmemektedir, tersine hasmane duyguları kışkırtarak barışmanın gecikmesine yol açmaktadır. Öncelikle dostluk ve samimiyet köprüleri kurulmalıdır. Ancak böyle bir ortamda tarihi olayların değerlendirilmesi çok daha yapıcı ve tatminkar olacaktır.

Üçüncü taraf ülkelerin işte bu yönde teşvik edici bir katkı sunması arzulanmaktadır. Büyük yıkımlara yol açan savaşlar ve insan haklarını tehdit eden kavgalar son bulsun; hiçbir ırk, millet ve din farkı gözetmeden tüm insanlığın gelişmesi ve bereketi için Tanrı'nın sevgisi, merhameti ve inayeti sonsuza dek hüküm sürsün.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler