F Tipi'nde çift kelepçe

Kırıklar F tipi hapishanesindeki çift kelepçe uygulaması TAYAD'lı aileler tarafından protesto edildi. Açıklamada, “ Çift kelepçe uygulamasıyla evlatlarımıza işkence yapıyorsunuz. Bu uygulamaya son verin" denildi.

Yayınlanma: 30.09.2015 - 15:27
Abone Ol google-news

Kırıklar hapishanesi önünde bugün basın açıklaması yapan TAYAD'lı aileler şu açıklamayı yaptı:
“Kırıklar 1 ve 2 No'lu F tipi hapishane idaresi hastaneye gidiş ve gelişlerde devrimci tutsakları elleri kelepçeli olmasına rağmen jandarmaya da kelepçeleyerek tutsakların tedavilerini engellemekte ve tedavi haklarını gasp etmektedir.

Çift kelepçeyi kabul etmeyen ve protesto eden işkence yapan jandarma Sadık Çelik'ten sonra Fikret Kara'ya da işkence yapmış ve Fikret Kara'yı boynundan ve kollarından yaralamıştır. Çölyak ve diyabet hastası devrimci tutsak Ufuk Keskin'in yasal olarak F tipinde tutulmaması gerekirken, keyfi olarak F tipinde tutulmaktadır. Diyet yiyecekleri verilmeyen ve ailesinin getirdikleri de içeri alınmayan Keskin'in tedavisi çift kelepçe işkencesiyle engellenmektedir. Yine Arif Pelit, Emre Sarıgül ve Erdal Berk de çift kelepçe işkencesine uğramaktadır.

Bizler TAYAD'lı aileler olarak,  Kırıklar hapishane idaresini, savcısını ve işkence yapan jandarmayı uyarıyoruz. Evlatlarımıza uyguladığınız çift kelepçe uygulamasına, bu işkenceye son verin. Evlatlarımızın başına gelecek her kötü şeyden sizleri sorumlu tutacağız.”




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler