"Fatura öğretmenlere kesiliyor"

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, çatışma ve şiddet olaylarının artmasıyla demokratik barışçıl çözümden uzaklaşıldığını belirterek, "Bu durumun faturası ise bir kez daha sivillere ve mesleklerini yerine getirmeye çalışan öğretmenlere kesiliyor" dedi.

Yayınlanma: 30.09.2011 - 14:30
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, ülkede "çatışma ve şiddet" olaylarının giderek arttığını ve bunun sonucunda yaratılan çözümsüzlük ortamının faturasının da öğretmenlere kesildiğini söyledi. Yıldız, terör örgütü tarafından kaçırılarak alı konulan 12 öğretmenin ise derhal serbest bırakılmasını istedi.

Eğitim-Sen Başkanı Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, AKP hükümetini eleştirerek, "Ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için iktidara geldiğini söyleyen AKP, sorunları çözmek bir yana daha fazla derinleştiriyor ve bizleri içinden çıkılması güç bir sürece sürüklüyor. Gittikçe artan çatışma ve şiddet olaylarının yaşamlarımızı kuşatmaya başlaması ile demokratik barışçıl çözümden uzaklaşılıyor. Bu durumun faturası ise bir kez daha sivillere ve mesleklerini yerine getirmeye çalışan öğretmenlere kesiliyor" dedi.

Son bir hafta içerisinde kaçırılarak alı konulan öğretmenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini ifade eden Yıldız, "Her vesileyle, sorunlarımıza demokratik barışçıl çözüm yollarının aranması gerektiğini, aksi takdirde şiddetin kör sarmalından kurtulamayacağımızı dile getirmemize rağmen milliyetçi ve hamaset dolu nutuklar atanlar bir gerçeği görmek istemiyorlar" diye konuştu.

 

Hamaset nutuklarına değil barışçıl söylemlere ihtiyaç var

Bugün sokaklarda hamaset nutuklarına değil, barışçıl ve demokratik bir çözümün daha güçlü şekilde dillendirilmesine ihtiyaç olduğunu söyleyen Yıldız, "Demokratik taleplerini dile getirdiği için tutuklanan ve gözaltına alınan öğretmenlerimizin serbest bırakılmalarını; Kaçırılarak alı konulan öğretmenlerin derhal serbest bırakılmasını; Öğretmenlerimizin görevlerinin başına dönebilmeleri için katkı sunabilecek kurumların sorumlulukla hareket etmelerini, Başta AKP olmak üzere tüm siyasal partilerin demokratik, adil ve barışçıl bir çözüm yolunun açılabilmesi için görevlerinin gereğini yerine getirmelerini istiyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler