‘Faydalı bireyler yetişsin istiyoruz’

Ailesi, Mehmet ve annesi Fadime Ayvalıtaş için kurulan vakfa destek çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 21.12.2018 - 12:42
Abone Ol google-news

Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ile annesi Fadime Ayvalıtaş’ın ailesi ve arkadaşları tarafından Ocak 2018’de kurulan “Mehmet Ayvalıtaş Fadime Ana Gençlik Ve Dayanışma Vakfı (MAFAV)”, 30 Aralık pazar günü saat 16.00’da “Köklerimiz Gezi’de, gelecek ellerimizde” başlıklı dayanışma konseri düzenleyecek.

Gezi paylaşmaktır

Gazetemize ziyarette bulunan ve genel yayın yönetmenimiz Aykut Küçükkaya ile görüşen Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, Gezi’nin anlamanın Cumhuriyet’te sahip çıkmak olduğunu vurgulayarak, “Gezi faşizme ve diktatörlüğe karşı durmaktır. Bize ‘terör’ yaftaması yaparak bitiremezler. Biz bu vatanın sahibiyiz” dedi.

Vakfın kurucularından Aydın Aydoğan’da, vakfın amacının, okumak isteyen ama çalıştığı için okumayan çocukların eğitimi için ailelerine ve çocuklara burs verilmesi olduğunu belirtti. Gezi’nin tekrardan hedef alınmasını eleştiren Aydoğan, şöyle devam etti: “Gezi sevgidir, paylaşmaktır, barıştır. Biz bunu çalışmalarımızla göstereceğiz. Önemli olan baskının en çok olduğu bu zor koşullarda, ‘ben geziciyim’ diyebilmektir. Biz ülkeye en faydalı şeyler yapacak insanların yetişmesini istiyoruz. Bu ülkenin en büyük sorunu eğitimdir. 16 yıldır hükümettin insanların eğitimsizleştirme çabasını görüyoruz. Çocuklar bir şey öğrenmeden mezun oluyor ve işsiz olarak geziyorlar. Biz bunları topluma kazandırmaya çalışacağız. Belki bizim ufak bir çakıl taşıdır ama biz bunları yapacağız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler