Festivalde ödüller öldürülen çocuklara

33. İstanbul Film Festivali Lütfi Kırdar’daki törenle başladı. Gecede Meral Çetinkaya, Gezi Direnişi sırasında polis tarafından öldürülen Berkin Elvan baskılı tişörtüyle büyük alkış aldı. Onur Ödülü alan sanatçılardan Umur Bugay, baskı ve yasaklara dikkat çekti. Eşref Kolçak’ın “Hiç olmazsa ölüler çocuk öldürmüyor ve rüşvet yemiyor” sözleri uzun süre alkışlandı.

Yayınlanma: 05.04.2014 - 10:49
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 33. İstanbul Film Festivali dün Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda düzenlenen törenle başladı. Oyuncu Meltem Cumbul’un sunuculuğunu yaptığı gecede, aralarında oyuncu Tuncel Kurtiz’in de olduğu, geçen yıl aramızdan ayrılan sinemacılar anıldı. Türk sinemasına uzun yıllar emek vermiş sinemacılara “Sinema Onur Ödülleri” takdim edildi. Yönetmen Umur Bugay’ın ilk olarak ödülü aldığı gecede, ödülü Bugay’a takdim eden oyuncu Meral Çetinkaya, Gezi Direnişi sırasında başından fişekle vurulan ve geçen ay hayatını kaybeden Berkin Elvan tişörtüyle büyük alkış aldı. Bugay, “Sanatın ve sanatçının tekmelendiği hatta zaman zaman aşağılanıp suçlandığı, heykellerin yıkıldığı, bazı edebi eserlerin müstehcen bulunduğu, tiyatronun devletin sırtında maddi bir külfet olarak gözüktüğü, sinemamıza sansür uygulandığı, internetin yasaklandığı bu
karanlık dönemin bir an önce son bulup Cumhuriyetin kuruluş felsefesi olan yüzü Batı’ya dönük yasaların önünde herkesin eşit olduğu bir Türkiye’de yaşamanın umuduyla hepinizi selamlıyorum” diye konuştu.

Yapımcı Abdurrahman Keskiner’e, yapımcı-senarist İrfan Tözüm adına eşi Melike Tözüm’e ve müzisyen Attila Özdemiroğlu’na ödülleri takdim edildi. Usta oyuncu Sevda Ferdağ ise ödülünü yazar Selim İleri’den aldı. İleri, Ferdağ için yaptığı konuşmasında, “Yalnız, tek başına, asi bir kadın. Hep bildiği yolda gitti. Çocukların öldürüldüğü bu ülkede ne zaman kalbim kırılsa hep onu hatırladım” dedi. Gecede son olarak usta oyuncu Eşref Kolçak’a ödülünü oyuncu Yıldız Kenter sundu. Kolçak ve Kenter uzun süre alkışlandı. Filmlerinden bir kesitin sunulduğu tanıtım filminde Kolçak’ın “Hiç olmazsa ölüler çocuk öldürmüyor ve rüşvet yemiyor” repliği de büyük alkış aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler