FETÖ şüphelisiydi bakan yardımcısı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı bakan yardımcısı atamalarındaki bir isim soru işaretlerine neden oldu. Sağlık Bakanı’nın yardımcısı yapılan Prof. Dr. Muhammet Güven, Kayseri Erciyes Üniversitesi’ndeki FETÖ soruşturmasında savcılığın dikkat çektiği isimlerden biriydi. Savcılığın FETÖ yöneticisi Kemal Batmaz’ın abisi Şakir Batmaz hakkında hazırladığı iddianamede, Prof. Dr. Güven’in “FETÖ’nün büyük desteği ve Şakir Batmaz’ın çabaları” sonucu rektör olduğu ve “Şakir Batmaz’dan talimat aldığı” ileri sürüldü.

Yayınlanma: 21.07.2018 - 21:36
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede hakkında FETÖ soruşturması yürütülen ETS TUR’un sahibi Mehmet Ersoy Turizm Bakanı, kardeşi FETÖ’den tutuklanan Bekir Pakdemirli’nin Tarım Bakanı olarak atanması tartışma yaratmıştı. Ancak Erdoğan’ın bakan yardımcıları tercihleri de tepki çekti. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan Prof. Dr. Muhammet Güven’in “sicili” soru işaretlerine neden oldu.

İşaret edilen isim

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mart ayında eski Kayseri Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Şakir Batmaz hakkında hazırlanan iddianamede, eski rektör Muhammet Güven’e yönelik ağır suçlamaların yer alması dikkat çekti. İddianamede, başsavcılık tarafından yapılan “değerlendirme” bölümünde Şakir Batmaz’ın FETÖ’de üst düzey yönetici olan Kemal Batmaz’ın abisi olduğuna dikkat çekildi. Bu yönüyle profesör olarak çalıştığı Erciyes Üniversitesi’nde örgütün bir numaralı ismi olarak bilindiği ve itibar gördüğü ifade edilen iddianamede, “Örgütün giderek güçlendiği 2000’li yıllarda Şakir Batmaz’ın rektörlük seçimlerinde aday işaret edecek kadar güçlendiği ve özellikle Fahrettin Keleştemur ve Muhammet Güven’in rektörlük seçim kampanyalarında örgüt üyelerine bu adayların desteklenmesi yönünde talimatlar verdiği ve çeşitli toplantılar organize ettiği anlaşılmaktadır” ifadesi kullanıldı.

Önemli suçlamalar

FETÖ’nün Şakir Batmaz’la ilgili üniversitedeki kadrolaşmasının ayrıntılarına yer verilen iddianamenin devamında, Muhammet Güven ile ilgili şu değerlendirme yer aldı: “Murat Doğan’ın (Bu isim fetö ’cülerin üniversitedeki örgütlenmesini sağlamak ve elebaşı Gülen’i ziyaret etmekle suçlanıyor) 2016 Ocak ayında FETÖ’nün büyük desteği ve Şakir Batmaz’ın çabaları ile rektör olarak seçilen Muhammet Güven’in rektör yardımcılığını yaptığı FETÖ araştırma komisyonuna başkanlık ettiği ve bizzat Şakir Batmaz’ın aldığı talimatlar neticesinde örgüt üyelerinin aklanması konusunda çabaladığı tanık ifadeleri ile sabittir. Muhammet Güven’in rektörlüğünde enstitü müdürlüğü görevi yapan Şakir Batmaz bu görevi nedeniyle üniversite senato üyesi olarak örgüte finansal destek sağlanması hususunda etkin rol oynadığı tanık ifadelerinde sabittir.”

BİR FETÖ'CÜYE KEFİL OLDU İDDİASI

Araştırma görevlisi Ali Selçuk’un tanık olarak yer alan ifadesinde, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Hikmet Zeki Kapçı’nın FETÖ’cü olarak listeye yazıldığını, ancak rektör Muhammet Güven’in “bu arkadaşa kendisinin kefil olduğunu, o fetöcüyse kendisinin de Fetö’cü olduğunu” diyerek listeden ismini sildirdiğini anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler