Feyzi Gürtürk’ün, “Alevi köyüne okul yaptırmam” dediği köyde okul yapımına başlandı

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün, “Alevi köyüne okul yaptırmam” dediği okulun yapımına başlandı. Uzuntarla köyü muhtarı Ali Özarslan, “Kendisinin bu süreç içerisinde ayrımcılık yaptığı görülmüş oldu. Kendi zihniyetini ortaya çıkardı. Bu yüzden bizlerden özür dilemesi lazım” dedi.

Yayınlanma: 21.05.2021 - 04:00
Feyzi Gürtürk’ün, “Alevi köyüne okul yaptırmam” dediği köyde okul yapımına başlandı
Abone Ol google-news

Elazığ’ın merkeze bağlı Uzuntarla Köyü’nde bulunan bir köy okulu, 2020 yılında yatırım programına girmiş, ancak kentte meydana gelen depremin ardından okulun ağır hasar aldığı iddiasıyla yıkımına karar verilmişti. Okulunun tekrar yapımı için TOKİ tarafından ihalesi yapılmış, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün okulun yapımın engellenmeye çalıştığı öne sürülmüştü. Uzuntarla köyü muhtarı Ali Özarslan, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün, “Bu Alevi köyüne okul yaptırmam” dediğini iddia etmiş, “Köy heyetiyle birlikte Feyzi Gürtürk ile görüşmeye gittim. Yatırım programında köyümüze okul yapımı onayı olmasına rağmen okulun Cip köyüne yaptırılacağını öğrendim. ‘Cip köyüne yaptıramazsın’ dedim. Feyzi Gürtürk ise bana, ‘Bu Alevi köyüne okul yaptırmam’ dedi” ifadelerini kullanmıştı. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da söz konusu iddiayı Meclis gündemine taşımıştı. 

Okulun temeli kazıldı 

Tüm bu yaşananların ardından geçan pazar günü eski okul binası yıkılarak, yeni okulun temeli kazıldı. Uzuntarla köyü muhtarı Ali Özarslan, “Buranın ihalesi olmasına rağmen Milli Eğitim Müdürü ‘ihale olmadı’ diyordu. Biz de vekillerimizden ihalenin yapıldığına emin olduk. Milletvekilleri de TOKİ başkanıyla görüştü ve sonrasında okulun yapılmasına başlandı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürüyle herhangi bir görüşmemiz olmadı” dedi. 

‘Özür dilemesi lazım’

Milli Eğitim Müdürü’nün yerel bir gazeteye verdiği röportajda ‘zaten o köye okul yapsak ileride ahır olacak’ sözlerini hatırlatan Özarslan, “İnsanlar, öğrenciler okuyacak burada. Hayvanlar okumayacak. Milli Eğitim Müdürü’nün bu açıklamasını da talihsiz buluyorum. Böyle bir açıklama yapması da yazık. Kendisinin bu süreç içerisinde ayrımcılık yaptığı görülmüş oldu. Kendi zihniyetini ortaya çıkardı. Bu yüzden bizlerden özür dilemesi de lazım” diye konuştu.

Kuzova bölgesinde bir tek okul olduğunu belirten Özarslan, “Bölgede bir okul olmasına rağmen bu okulun yapımını engellemeye çalışması da üzücüydü. Diğer köylerden gelen öğrencilerle birlikte 230 öğrenci burada eğitim görüyor ancak bu öğrenciler 18 kilometre uzaklıktaki Şahinkaya Köyü’nde okumak zorunda kalıyor. Bir yandan da ona teşekkür etmek lazım. Bu açıklamalarıyla birlikte gündem olması da okulun yapımını hızlandırdı” ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler