'Fil gibi israf'

Muhalefet, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “israfı önlemek” için alacaklarını açıkladığı “tasarruf önlemleri”ne, “Kaçak Saray”dan başlamasını istedi.

Yayınlanma: 19.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Başbakan Davutoğlu’nun “10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları”nı açıklarken söylediği “Plaket ve hediyelerle ciddi bir israf veriliyor. Yerel yönetimler valilikler ve kurumlar plaket ve hediye sunumunda bulunmayacaklar” şeklindeki sözlerine muhalefetten yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Türkiye’nin en büyük israfının Kaçak Saray olduğunu” vurgulayarak, iktidarın “ortada fil büyüklüğünde bir israf varken, karınca
büyüklüğündeki israfla uğraştığını” kaydetti. Altay, bu durumun “tek kelimeyle popülistlik olduğunu” vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de “hükümetin kendi gözündeki merteği görmeyip, başkasının gözündeki çöpü gördüğünü” söyledi. “Plaket tasarrufuyla ne elde edilecek?” diye soran Hamzaçebi, bunun “AKP’nin zihni sinir projelerinden birisi” olduğuna dikkat çekti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Davutoğlu’nun bu sözlerinin aslında Saray’ın ne kadar büyük bir israf olduğunun itirafı” şeklinde yorumlanması gerektiğini kaydederek, “Sen bir yandan Saray’a katrilyonlarca TL harcayacaksın, sonra hediyelerle üstünü örtmeye çalışacaksın. Bu yorgan, bu ayıbı örtmez. AKP’nin halk nezdinde boğulduğunun açıklamalarıdır bunlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon