Futbolda kritik karar: İsteyen takım 11 yabancıyla sahaya çıkabilecek

TFF'nin yabancı kuralı ile ilgili kararı belli oldu. Önümüzdeki sezondan itibaren 28 kişilik kadroda 14 yerli, 14 yabancı futbolcu bulundurma zorunluluğu olacak.

Yayınlanma: 05.01.2015 - 20:12
Abone Ol google-news

Futbol Federasyonu ve Süper Lig Kulüpler Birliği 'yabancı’ sınırlamasında devrim olarak nitelendirilebilecek bir karara imza attı. 2015-16 sezonundan itibaren geçerli olacak kurala göre takımlar sahaya 11 yabancı futbolcuyla çıkabilecek. Yeni kuralın detaylarında ise ilginç maddeler yatıyor. Önümüzdeki sezondan itibaren 28 kişilik kadroda 14 yerli, 14 yabancı futbolcu bulundurma zorunluluğu olacak. Yabancı planlamasına göre 18 kişilik maç kadrolarında herhangi bir yabancı sınırı yok.

Önümüzdeki sezon itibariyle ‘sınırsız yabancı’ olacak. Yerli futbolculardan 2’si altyapıdan olmak zorunda. Yeni sistemde 18 kişilik maç kadrosunda 7 Türk olması şartı getirildi. Türk olmalarına karşın başka ülkelerin milli takımında oynayan futbolcular gelecek sezondan itibaren Süper Lig’de yabancı olarak sayılacak. Ancak kazanılmış hakları elinde bulunan Beşiktaşlı Veli Kavlak’la Erkan Zengin gibi isimler yerli statüsünde sayılmaya devam edecek. Kulüplerin yabancı transferi yapabilmeleri için vergi, sigorta, oyuncu borcu; UEFA’ya veya FIFA’ya kesinleşmiş borçları olmayacak. Aksi halde yabancı transferi yapamayacak. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, “Yeni kurala yabancı kuralı değil yerli kuralı diyoruz. Değerli hocamız Fatih Terim’le uzun değerlendirmeler yaptık. Kulüplerimizin mali durumlarını inceledik. Tüm kurallara uyan kulüplere sezon sonunda 10 milyona varan ödüller vereceğiz” dedi.

 

 NE GETİRİR NE GÖTÜRÜR?

*Yerli futbolcuların piyasası düşecek.

*Borservis ücretlerine bel bağlayan Anadolu kulüpleri krize girecek.

*Kulüpler transfere dahaaz para harcayacak.

*Kulüpler Afrika, Balkanlar ve Asya’da maliyeti düşük futbolcu kovalayacak.

*Altyapılara zorunlu olarak önem verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler