Galatasaray liderliği Es-Es'e kaptırdı

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nda tur biletini cebine koyan iki takımın kapışmasında Galatasaray, deplasmanda Eskişehirspor ile kozlarını paylaştı. Sarı-Kırmızılı takım, 5. hafta maçında rakibine karşı koyamadı ve Es-Es'e 1-0'lık skorla mağlup oldu.

Yayınlanma: 28.01.2015 - 19:52
Abone Ol google-news

Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı mücadele karşılıklı ataklarla başladı. Grup liderliği açısından kritik müsabakada, Alman teknik direktör Michael Skibbe önderliğindeki Kırmızı-Siyahlılar, 40. dakikada skordaki dengeyi bozdu. Sağ kanatta hareketlenen Kamil Ahmet son çizgiye inmeden ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Andaç Güleryüz kafa vuruşunu yaptı, topu sol köşeden filelerle buluşturdu: 1-0. Takımlar soyunma odasına bu skorla giderken, 62. dakikada Eskişehirspor bir kez daha gole yaklaştı. Ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Kaan Kanak çok sert vurdu, top üst direkten döndü. Cim Bom, kalan dakikalarda gol arayışlarında sonuca ulaşamadı ve maçı 1-0 mağlup noktaladı.

Eskişehirspor-Galatasaray (Foto Galeri)

Bu sonuçla birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un ardından Eskişehirspor'a da kaybeden Galatasaray, 9 puan kaldı ve liderlik koltuğunu kaptırdı. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, gruptaki son maçında İstanbul'da FBM Makina Balçova Yaşamspor ile karşılaşacak. Puanını 12'ye çıkaran Es-Es ise zirveye çıktı. Skibbe'nin ekibi, son müsabakasında Diyarbakır BŞB deplasmanına çıkacak.

 

Eskişehirspor'un 11'i: Ali, Kamil, Berkay, Birol, Kaan, Causic, Toko, Feyzi, Andaç, Lawal, Funes Mori

Galatasaray'ın 11'i: Eray, Hamit, Koray, Hakan, Tarık, Selçuk, Dzemaili, Sinan, Olcan, Yasin, Pandev

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Müsabaka Eskişehirsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.
 
13' Hakan'ın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Hamit Altıntop çok sert vuruyor ancak top kalenin sağ üst tarafından dışarı gidiyor.
 
25' Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Rogelio Mori havadan pasını altıpas sağ çaprazına hareketlenen Goran Causic'e gönderiyor. Causic bekletmeden pası arka direğe doğru çeviriyor. Bu noktaya hareketlenen Mehmet Feyzi savunma ile birlikte topa yükselenerek kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
 
28' Galatasaray gole çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Olcan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada topa yükselen Blerim Dzemaili kafa ile pasını altıpas alanı içerisindeki Pandev'e gönderiyor. Pandev dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak savunmada Toko bu topu çizgi üzerinden çıkartmayı başarıyor.
 

39' Savunma arkasına atılan ara pasına hareketlenen Rogelio Mori ceza sahası içi sağ çaprazında topu kontrol ediyor. Bu noktada bir süre topu ayağında tutan tecrübeli oyuncu pas verecek arkadaşını bulamayınca dönerek yerden vuruyor ancak kaleci Eray İşcan üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol ediyor.

40' GOL... Eskişehirspor, Andaç Güleryüz ile öne geçiyor. Rogelio Mori sağ kanatta hareketlenen arkadaşı Kamil Ahmet'i görüyor. Kamil Ahmet son çizgiye inmeden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Andaç Güleryüz kafa vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

45' Hakem Barış Şimşek müsabakanın ilk yarısının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

46' Müsabakanın ikinci yarısı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.
 
49' Hızlı gelişen Eskişehirspor kontra atağında sol kanatta topla birlikte hareketlenen Mehmet Feyzi son çizgiye inmeden ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Andaç Güleryüz sol ayak dışı ile gelişine vuruşunu yapıyor ancak kaleci Eray İşcan kale çizgisi üzerinde gole izin vermiyor.
 
62' Ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Kaan Kanak çok sert vuruyor. Bu top üst direkten dönüyor ve ceza yayı sağ çaprazına doğru açılıyor. Gelen topa hareketlenen Berkay Dabanlı gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ üst tarafından dışarı gidiyor.
 
70' Hızlı gelişen Eskişehirspor atağında Goran Causic'in pası ile hareketlenen Raheem Lawal orta alanda rakibini geçerek Galatasaray savunmasını az adamla yakalıyor. Raheem Lawal topla birlikte ceza yayına kadar geliyor ve rakibini geçerek vurmak istiyor ancak savunma son anda bu topa müdahale ediyor ve mutlak bir gol pozisyonunu önlüyor.
 
88' Sağ çaprazda topla buluşan Selçuk İnan topu ceza alanına doğru çeviriyor. Savunmadan seken top penaltı noktası sol çaprazında Bruma'nın önünde kalıyor. Bruma bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
 
90' Sağ çaprazda topla buluşan Selçuk İnan topu ceza alanına doğru çeviriyor. Savunmadan seken top penaltı noktası sol çaprazında Bruma'nın önünde kalıyor. Bruma bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler