Galatasaray'da kritik Sneijder zirvesi

Sarı-Kırmızılıların bugün menajer Guido Albers ile yapacağı görüşmede Wesley Sneijder'in geleceğiyle ilgili alınacak kararlar taraftarlarca merakla bekleniyor.

Yayınlanma: 20.06.2016 - 09:18
Abone Ol google-news

Galatasaray’da son günlere damgasını vuran Wesley Sneijder gündemiyle ilgi li kritik zirvenin bugün yapılması bekleniyor. Sarı-Kırmızılı yönetimin görüşmek için çağırdığı Hollandalı yıldızın menajeri Guido Albers bugün İstanbul’a gelecek. Albers ile Başkan Dursun Özbek ve Sportif AŞ’deki bazı yöneticilerin yapacağı toplantıda 10 numaralı oyuncunun Galatasaray’daki geleceğiyle ilgili önemli kararların çıkması bekleniyor.

Röportaj gerilimi
Sneijder, 5 Haziran’da Fanatik gazetesinde yayımlanan röportajındaki “Kulüp iyi bir gelecek yeni bir vizyon belirlemezse, iyi ve akıllıca bir transfer politikasıyla gelmezse ben de geleceğimi düşünmek zorundayım. Hamle yapacak radikal kararlar alacak yönetici tipi yok. Çoğu yönetici zaten başka şeyler peşinde. Kendi reklamlarını yapıyorlar. Egoları tavan yapmış yöneticilerle Galatasaray bir yere gidemez” sözleriyle yönetime ağır eleştiriler getirmişti.

Özbek’in beklenmedik çıkışı
Hollandalı yıldızın bu sözleri Sarı-Kırmızılı yönetim içinde deprem etkisi yarattı. Haziran ayı divan kurulu toplantısında bazı üyelerin Sneijder’in sözlerinden bahsetmesi üzerine başkan Dursun Özbek “Sneijder’in sözleri ister çarpıtılsın ister çarpıtılmasın Galatasaray’la ilgili bir şey söyleniyorsa Galatasaray gereğini yapacaktır” diyerek 10 numaralı yıldıza ceza geleceğini belirtmişti. Özbek’in “Gereğini yaparız” sözlerinden sonra harekete geçen Galatasaray yönetimi, geçen hafta gerçekleştirdiği toplantıda Sneijder’in sözlerinin kabul edilemez olduğunun üzerinde birleşip kulüp disiplin talimatını işleterek Hollandalıya 150 bin Avro para cezası kesti.

Yönetimden itiraf: "Satmayı da düşünürüz"
Bazı Sarı-Kırmızılı yöneticilerin “Sneijder bazı konularda kendi başına davranıyor. Menajeriyle kendisine gelen teklifleri değerlendirebiliriz, satmayı da düşünürüz” dediği öğrenildi. Yönetimin, menajer Guido Albers’i dinleyip Hollandalı yıldızın son dönemde yaşananlarla ilgili görüşlerini alacağı bildirildi. Ardından Sneijder’in 5 milyon Avro’yu bulan garanti ücretinde indirime gitmesinin ve yeni maç başı ücret sistemini kabul etmesinin isteneceği kaydedildi. Galatasaray’la 2018’e kadar sözleşmesi bulunan Sneijder’in sözleşmesinde “7.5 milyon Avro’ya serbest kalır” maddesi bulunuyor.

Taraftar öfkeli
Galatasaray taraftarı, Sarı-Kırmızılı yönetimin Sneijder’i takımdan göndermek istediğinin altını çizerken özellikle sosyal medyadaki mesajlarıyla başkan Dursun Özbek’e tepkilerini dile getiriyor. Taraftarlar, “Sneijder’i size yedirmeyeceğiz!”, “Sneijder’e can feda Dursun Özbek’e elveda”, “Sneijder’i göndertmeyiz”, “Sneijder gönderilirse boykot” şeklindeki mesajlarla yönetimin Sneijder’le yolları ayırma ihtimaline isyan etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler