Gazetecilik eğitim programı başlıyor
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), British Council ve BBC World Service Trust'un iş birliğiyle internet ortamında hazırlanan gazetecilik eğitim programı başladı. Konuyla ilgili düzenlenen bir toplantıda konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, medyanın içinde bulunduğu duruma ve siyasal alandan yöneltilen baskılara değindi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), British Council ve BBC World Service Trust'un işbirliği ile gazetecilik eğitim programı hazırladı.
TGC Lokali'nde düzenlenen toplantıda konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, bugünün, Sevgililer Günü'nün yanı sıra kendisi için de ayrıca kişisel bir önemi olduğunu ifade ederek, 1957 yılında bugün gazeteciliğe başladığını ve gazetecilikte 53 yılını tamamladığını söyledi.
Medyanın içinde bulunduğu durum ve özellikle siyasal alandan yöneltilen baskılara değinen Erinç, bunun gazetecileri yıldırmaması gerektiğini kaydetti.
Erinç, içinden geçilen sürecin, ''daha çok siyasal yönü ağır basan bir süreç olduğunu'' savunarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da medyaya yönelik eleştirileri olduğunu ancak bu eleştirilerin aynı zamanda bir ayrımcılığı da gündeme getirdiğini ileri sürdü.
Başbakan Erdoğan'ın, Başbakan'dan daha çok bir siyasi parti lideri gibi konuşmayı tercih ettiğini savunan Orhan Erinç, ''Hoşlanmadığı gazetecileri, televizyonları, köşe yazarlarını zaman zaman suçluyor. Tabii bunun yanlış olduğunu yönetim kurulumuz pek çok kez açıkladı ama anlaşılıyor ki siyaset ülkemizde ne yazık ki böyle yapılıyor'' dedi.
Erinç, Başbakan Erdoğan'a teşekkür etmek de gerektiğini belirterek, çünkü Türkiye'de onca sorun yaşanırken medyayla ilgili olarak değerlendirme yapmasının, medyanın önemini yansıttığını vurguladı.
TGC Başkanı Orhan Erinç, ''Diliyoruz ki bu eleştiriler hem medya çalışanlarının sorunlarını, hem de ifade özgürlüğünün gerçek anlamda Türkiye'de yerleşmesi konusunda birtakım girişimlerin başlangıcına neden olarak yaşanmış olsun'' diye konuştu.
British Council Toplum Projeleri Müdürü Özlem Demirel de toplantının düzenlenmesinde büyük katkıları olan TGC'ye teşekkür etti.
Projenin, 2005 yılında British Council ve BBC World Service Trust'la iş birliği içinde başlatıldığını anımsatan Demirel, projenin 2006 yılında ulusal ortak olarak ilk kez bir sivil toplum kuruluşunun, TGC'nin katılımıyla gelişen ve değişen bir proje olduğunu söyledi.
Demirel, British Council'ın bugün 107 ülkede ofisi bulunduğunu ve BBC ile ortak çalışmalar yaptığını anlatarak, BBC'nin katkılarıyla gazetecilere yönelik yapılan bu programın ilk kez Türkiye'de gerçekleştirildiğini bildirdi.
Program kapsamında eğitimlerini tamamlayan 20 gazeteciye sertifika verilecek.
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Suriye'de herkesin konuştuğu ölüm listesi
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama