Gazi, 20 yıldır adalet bekliyor

Yirmi iki kişinin hayatını kaybettiği Gazi Mahallesi olaylarının 20. yılında anma yürüyüşü düzenlendi.

Yayınlanma: 12.03.2015 - 12:06
Abone Ol google-news

 



Gazi olaylarının 20. yıldönümünde yaşamını yitirenler anıldı. Gazi Mahallesi'nde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan gruplar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca Gazi Mahallesi üzerinde polis helikopteri uçtu, dükkanların çoğu da kepenk açmadı. Polis yürüyüşü uzaktan takip etti. Olaylarda yaşamını yitirenlerin yakınları en önde yürüdü.

Gazi Olaylarının 20. yılında anma yürüyüşü - VİDEO

Yürüyüşte 'Gazi faşizme mezar olacak', “Katil devlet hesap verecek”, “Hukuk bittiyse Haziran başlar”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Gazi’yi unutma, unutturma” sloganları atıldı. Eylemde ayrıca “Gazi’de, Reyhanlı’da, Roboski’de katledenler hesap verecek” dövizleri taşındı.



GAZİ OLAYLARINDA 22 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

12 Mart 1995’de, o dönem Gaziosmanpaşa’ya bağlı Gazi Mahallesi’nde 4 kahvehane ve bir postane kimliği belirsiz kişilerce otomatik silahlarla tarandı. Daha sonra Ümraniye’ye de sıçrayan olaylarda 22 kişi yaşamını yitirdi. 8 yıl süren dava sonucu iki polis memuru ceza aldı, diğerleri beraat etti. Ailelerin başvurusu sonucu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AHİM) 2005’te Türkiye’yi ölenlerin yakınlarına tazminat ödemeye mahkum etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler