Gaziantep Kitap Fuarı açıldı

Gaziantep'te ''3. Kitap Fuarı'' açıldı. Real M1 Alışveriş Merkezi'nde açılışı yapılan ve bir hafta açık kalacak olan fuarda, 400 yayın evi tarafından açılan stantlarda 100 binin üzerinde kitap sergileniyor.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 17:01
Abone Ol google-news

Fuarda, Gaziantepli yazarlar Ali Atalar, Lütfiye Aydın, Bilge Kazaz, Mehmet Nacar, Fevzi Gönenç, Musa Karaca ve Ekrem Çeken de açtıkları standta okurları ile buluştu ve kitaplarını imzaladı. Fuarın açılışında bir konuşma yapan, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, ''kitap, çağdaş toplumları öne çıkartan en önemli etkendir'' dedi. Kurban, bir toplumun sanata, kültüre, yazara ve şairlerine verdiği değer kadar çağdaş olduğuna işaret etti. Kurban, yazarlarına ve şairlerine yeteri kadar değer vermeyen bir toplumun, çağdaşlığından söz edilemeyeceğini belirtti.

GS Başkanı Koçer kitabını imzaladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer ise sanayi ve ticaret merkezi konumunda olan Gaziantep'in kültürel faaliyetler ve eğitim alanında da istenilen seviyeye gelmesi gerektiğini dile getirdi. Koçer, bu yıl Gaziantep'te üçüncüsü açılan kitap fuarının, kentin kültürel gelişimine önemli katkı sağlayacağını, bu fuarın gelecek yıllarda daha geniş katılımlı olarak açılacağına inandığını ifade etti. Koçer, kendi yazdığı ''Üretimden Dönenin Kaşığı Kırılsın'' adlı kitabı da okurları için imzaladı.

AKP Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise açılışı yapılan Kitap Fuarı'nın eğitim ve kültürel anlamda son derece önemli olduğununa vurgu yaptı. Mazıcıoğlu, Gaziantep'in kültürel ve eğitim alanında daha da gelişebilmesi için tüm sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliği içinde olmalarını önemine dikkati çekti ve fuarın açılışına emeği geçenlere teşekkür etti.

Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya da fuarcılık alanında değişik alanlarda önemli organizasyonlara imza attıklarını anlatarak, ''Bugün, eğitim ve kültürel açıdan, son derece önemli ve değişik bir alanda fuar açılışı gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız, ticari değil, eğitim ve kültüre hizmet'' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, açılışa katılanlar stantları gezerek, kitaplar hakkında bilgi aldı, kitap alışverişi yaptı. Daha sonra da Gaziantepli yazarların bulunduğu standa gelen davetliler, Gaziantepli yazarlar ve şairlerle bir süre sohbet etti, kitapları hakkında bilgi aldı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler