Gaziemir’de “Sosyal Market” açıldı

İzmir'de Gaziemir Belediyesi’nin projesi Sosyal Market törenle açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Yayınlanma: 21.08.2020 - 13:06
Gaziemir’de “Sosyal Market” açıldı
Abone Ol google-news

Gaziemir Belediyesi’nin yaşama geçirdiği “Sosyal Market” dün kapılarını açtı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nin altında bulunan “Sosyal Market”in açılış törenine CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve eşi Filiz Yılmazlar, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve eşi Aslı Kayalar, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in eşi Fatma Yetişkin, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın eşi Necibe Duran, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri, belediye çalışanları, muhtarlar ile Gaziemirliler katıldı.

“SOSYAL MARKET HAYALİMDEKİ PROJEYDİ”

Açılış töreninde konuşma yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Sosyal Market” projesinin hayata geçirilmesinden dolayı oldukça mutlu olduklarını söyledi.

Arda “Çok heyecanlıyım, çok mutluyum, çok gururluyum. Bir o kadar da duygu yüklüyüm. Sosyal Market benim hayalimdeki bir proje. Bu projeyi hayata geçirmek en büyük hedeflerimden birisiydi. Pandemi sürecinde bunun ne kadar önemli olduğu ve ayağı yere basan bir proje olduğu ortaya çıktı. Bu konuda bize güvenen ve destek olan, uzun yıllardır Gaziemir’e destek olan EŞBAŞ CEO’su Faruk Güler başta olmak üzere tüm katkı verenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Sosyal Market aracılığıyla hayırseverlerin yaptıkları gıda, temizlik malzemesi ve giysi bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını dile getiren Başkan Arda; Gaziemirlileri, İzmirlileri, hayırseverleri Sosyal Market’e sahip çıkmaya, destek vermeye davet etti.

Sosyal Market’in işleyiş sistemini anlatan Başkan Arda sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkede sosyal market benzeri birçok uygulama hayata geçirilmeye çalışıldı ancak bu farklı bir proje. İlk kez ürünlerin üzerinde fiyat yerine puanlama olan bir market. Pandemi süreci gösterdi ki, İzmirliler yardımlaşmada çok güçlü. Tunç başkanıma ve Neptün Hanıma teşekkür ediyorum. Onların öncülüğünde İzmirliler pandemi sürecinde oldukça başarılı bir süreç geçirdiler. Bu sürekliliği olan bir proje. Katılan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bütün Gaziemirli ve hayırsever vatandaşları sosyal markete sahip çıkmaya davet ediyorum. İyi ki varsınız, iyilikler kazansın.”

“BUNDAN DAHA İYİ BİR PROJE OLABİLİR Mİ?”

Koronavirüs salgını nedeniyle dayanışma ve yardımlaşmanın öneminin ortaya çıktığına vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de pandemi süreci ile birlikte en önemli projenin yardımlaşma olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Başkan Soyer “Değerli belediye başkanımızın heyecanını ve duygu yüklü konuşmasını çok iyi anlıyorum. Çünkü bizlere en büyük projen ne diye sorulduğu zaman buna cevap vermekte zorlanırız. Ancak iyilikten, dayanışmadan daha iyi bir proje olabilir mi? Az önce bir toplantı yaptık ve Gaziemir için çok büyük heyecanlarımız var. Örneğin Gaziemir Metrosu. Bununla ilgili değerli başkanım detayları sizinle ileriki süreçlerde paylaşacak. Gaziemir Metrosu için jeolojik etüt çalışmaları şu an devam ediyor. Ben buradan sadece teşekkür etmek istiyorum. İsmini bilmediğimiz birçok kardeşimiz ve hemşerimiz elini cebine atıyor ve bir şeyler yapmanın heyecanını yaşıyor. Bu pandemi süreci hepimize gösterdi ki dayanışmak zorundayız. Aksi takdirde bu tür sorunların tahribatları çok daha büyük oluyor. Ben bu projeyi başaran, dayanışma ruhunu diri tutan, bu kadar somut bir şekilde hayata geçiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda Hanımefendiye, elini taşın altını sokup bu projeye destek olan ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler ile Sosyal Market’e destek veren hayırseverlere yürekten teşekkür ediyorum. Bize insan olduğumuzu hatırlatan ve atalarımızın kadim öğretisini geleceğe taşımamızı sağlayan tek şeyin omuz omuza dayanışma olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. İyilik kazansın” diye konuştu. 

Gaziemir Belediyesi ve ESBAŞ iş birliğinde ilçeye ESBAŞ Spor Salonu, Kadın Danışma Merkezi, Sağlık Köyü’nün kazandırıldığının altını çizen ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler, Sosyal Market projesinde de yer almaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Koronavirüs salgının sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu, bu günlerin Sosyal Market projesinin önemini daha da artırdığını dile getirdi.

SOSYAL MARKET NEDİR?

Gaziemir Belediyesi’nin ESBAŞ’ın desteğiyle yaşama geçirdiği Sosyal Market hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini bir araya getiriyor. Hayırseverlerin yaptıkları bağışlar belediye eliyle Sosyal Market’te ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Sosyal Market, Gaziemir’in “iyilik ve dayanışma merkezi” olacak. Sosyal Market’ten destek almak için belediyeye başvuran ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere puan yüklü olan bir kart verilecek. Kart sahibi aile, Sosyal Market’i ziyaret ederek kartındaki puan karşılığında gıda, temizlik ürünü ve giysi gereksinimlerini ücretsiz olarak karşılayacak.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler