Göçük iddiasının ardından 3. Havalimanı havadan görüntülendi

Üçüncü Havalimanı pistinde göçük oluştuğu iddiaları üzerine, 29 Ekim'de hizmete gireceği ilan edilen yeni havalimanı inşaatı gökyüzünden görüntülendi. Görüntününü paylaşılmasının havalimanı pistinde göçük yaşandığı iddialarının ardından gelmesi dikkat çekti.

Yayınlanma: 06.08.2018 - 15:04
Abone Ol google-news
<video:1047604>

İlk etabı 29 Ekim'de hizmete girecek olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 94'ü tamamlandı. Son durumu havadan görüntülenen havalimanının faaliyete geçmesi için 'Geçici Kabul Başvurusu' Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)'ne yapıldı.

<haber-dikey:1047158>

 Tüm etapları tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İlk etabı 29 Ekim'de hizmete açılacak olan havalimanın şu ana kadar yüzde 94'lük bölümünün tamamlandığı açılandı. 29 Ekim'de gerçekleşecek açılış için yürütülen çalışmaları havadan görüntülendi.

 Havalimanı inşaatının görüntüsünün, dün sosyal medyada yer alan havalimanı pistindeki göçük iddiasının ardından paylaşılması dikkat çekti.

KARABULUT: DAHA ÇOK GÖÇÜK YAŞANABİLİR

 Cumhuriyet.com.tr'ye bilgi veren Dev Yapı İş Başkanı Özgür Karabulut ise havalimanı inşaatında göçük yaşandığı bilgisini doğruladı.

 Havalimanında yeni göçülerin de oluşabileceğine dikkat çeken Karabulut, "Pistte bir göçük yaşandı. Orası büyük ihtimalle maden ocakları ve göletlerin olduğu alan. Çed raporunda alanda bulunan 70 gölet su birikintisi olarak gösterildi. Bağlantı yolları alanında çalışan işçi arkadaşlar, alanda daha pek çok göçük yaşanabileceğini söylüyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler