Gözden ırak ittifak komisyonu: Meclis’te değil yemekte buluştular

AKP ve MHP İttifak Komisyonu üyeleri ikinci kez bir araya geldi. Komisyon, bu kez Meclis çatısı altında buluşmak yerine “gözlerden ırak” Beştepe’deki Ala Restoran’da toplanırken masaya “ittifak modelleri” yatırıldı.

Yayınlanma: 23.01.2018 - 23:40
Abone Ol google-news

AKP ve MHP İttifak Komisyonu, bu kez Meclis çatısı altında buluşmak yerine ‘gözlerden ırak’ Beştepe’deki Ala Restoran’da bir araya gelirken, masaya ‘ittifak modelleri’ yatırıldı. Komisyon üyelerinin masasında ‘yerelde sahada ittifak modeli’nin de bulunduğu belirtiliyor.

Bu modelin ana merkezinde ise “her iki partinin de mevcut belediye başkanlıklarını koruması, AKP ve MHP’ye ait olmayan bölgelerde ise ittifak yapılması” yatıyor. Formülün yasalaşması durumunda CHP ve HDP’ye ait belediyelerin bulunduğu bölgelerde de AKP ile MHP, “o bölgedeki iki partiden en çok hangi partinin oy potansiyeli varsa, o partinin desteklenmesi gündeme getirilebilecek.” AKP’den Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, TBMM Anasaya Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AKP Genel Sekreter Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile MHP’den Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı ile İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu’nun üyesi olduğu Milli Mutabakat Komisyonu, ilk kez 18 Ocak’ta, Meclis’te bir araya gelmişti. Komisyon, dün de ikinci toplantısını gerçekleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler