Gül yarın Rusya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12-15 Şubat arasında Rusya Federasyonu'na ziyaret gerçekleştirecek. Gül ve Medvedev arasında iki ülke arasındaki çok boyutlu ortaklığın derinleştirilmesine yönelik ortak deklerasyon imzalanması öngörülüyor.

Gül yarın Rusya'ya gidiyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.02.2009 - 09:07

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in daveti üzerine bu ülkeye devlet ziyareti yapacağı bildirildi.

Açıklamada, ziyaret kapsamındaki görüşmelerde, iki ülke arasındaki dostluk ve iyi komşuluk geleneği temelindeki köklü ilişkilerin ve iş birliğinin daha da geliştirilmesi ve pekiştirilmesi olanaklarının ele alınacağı, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Gül ile Medvedev tarafından, Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin yeni bir aşamaya doğru ilerlemesi, dostluk ve çok boyutlu ortaklığın daha da derinleştirilmesine ilişkin bir ''ortak deklarasyon'' imzalanmasının öngörüldüğü de belirtildi.

Gül'ün, beraberindeki heyetle Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'ı da ziyaret edeceği ve Tataristan Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymiyev ile görüşmelerde bulunacağı da bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler